? X-Road middleware: Keerpunt voor veilige gegevensoverdracht tussen naties?

Estland de weg vrijmaakt om gegevens over internationale grenzen te delen.

In het geval van een crisis, Estland is van plan te vertrouwen op haar bondgenoten om zijn kritische systemen te houden

De toekomst van IT-onderwijs: met dalende studentenaantallen, kan Estland overtuigen jongeren tech studeren; 5G piloten voor de aftrap in Estland volgend jaar; Estland smeedt vooruit met zijn plan te laten iedereen uitgegroeid tot een Estse digitaal; Skeleton de belangrijkste:? De Estlandse startup die wil het model ultracapacitor maker

Information System Authority van Estland, RIA, heeft de volgende versie van X-Road, de op internet gebaseerde middleware laag onthuld voor het veilig uitwisselen van gegevens tussen overheidsinstanties.

Onder een nieuw plan bekend als ‘data ambassades’, duplicaten van essentiële databases en diensten opgeslagen of uitvoeren van beveiligde datacenters op vreemde bodem.

X-Road geeft ook burgers toegang tot persoonsgegevens gehouden en verwerkt in de publieke sector databanken.

Maar vorige versies van X-Road werden gebouwd voor huishoudelijk gebruik. Dat verandert met deze zesde en laatste versie, waardoor grensoverschrijdende communicatie mogelijk.

Het zorgt voor veilige uitwisseling van gegevens tussen de Estse databanken en registers en die van andere landen die systemen vergelijkbaar met X-Road te gebruiken.

Estland’s doel is om de dagelijkse uitwisseling van gegevens tussen de nationale belastingautoriteiten, bevolkingsregisters, en andere instellingen en bedrijven te vergemakkelijken.

Het eerste land dat dit soort X-road-gebaseerde samenwerking met Estland zal hebben, is Finland.

Twee jaar geleden heeft de toenmalige RIA head Jaan Priisalu zei dat de belangrijkste vraag was welke gegevensuitwisseling laag model zou worden gekozen voor een pan-Europese e-service.

“Als we de grensoverschrijdende e-diensten tussen Estland en Finland om te werken, de X-Road model heeft een goede kans om in andere Europese landen wordt uitgevoerd als goed,” zei hij.

Twee jaar geleden Finland aangekondigd dat het zou gaan om Estland X-Road te bestuderen en een eigen systeem te bouwen. “Het doel is om grensoverschrijdende e-diensten te ontwikkelen. Het tijdschema is nog open, maar hoe eerder hoe beter”, aldus Pauli Kartano, ICT project manager bij het ministerie van Financiën van Finland, vertelde de website in september 2013.

In het midden van november van dit jaar werd de Finse milieu officieel gelanceerd. Deze ontwikkeling betekent dat de mogelijkheden voor technische samenwerking tussen Estlandse en Finse X-Road bestaan, en nu is het gewoon een kwestie van de ondertekening van de officiële overeenkomsten tussen hun gebruikers gegevens uitzendingen te beginnen.

Volgens Information System Authority’s X-Road lijnmanager Heiko Vainsalu, zou de grensoverschrijdende uitwisseling van gegevens tussen Estland en Finland state-systemen starten in de eerste helft van volgend jaar.

“Het creëren van de aard van de voorwaarden voor de samenwerking betreft analyse, uitleg en overeenkomsten dat de leden van X-road in staat stellen om de veiligheid niveau van de info-systeem of informatie systemen waarmee ze bereid zijn om gegevens uit te wisselen te begrijpen”, zegt Vainsalu.

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië, veiligheid, FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; Veiligheid; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Op hetzelfde moment, is het noodzakelijk om uit te leggen en ook om te regelen op een bepaald niveau, wat de leden van X-road moeten rekening houden met de praktische stappen die ze moeten nemen bij de lancering van dit soort data-uitwisseling.

Vainsalu zegt dat het is aan de leden X-weg naar afspraken te maken, toe te voegen dat tot nu toe de fiscale kantoren van beide landen hebben het grootste belang bij dit soort internationale gegevensuitwisseling getoond.

Hij legt uit dat, hoewel de overgang naar de zesde versie van X-weg is al van start gegaan, zal het heel wat inspanning van RIA en leden van X-road nodig in de komende 12 maanden de tijd om de nieuwe versie volledig in gebruik genomen.

“Dit soort overgangen nemen veel middelen en tijd. Dus nu zijn we concentreren op het krijgen van het zo succesvol mogelijk te doen”, zegt hij.

De veiligheidsvoorzieningen van de nieuwe versie van X-road zijn gemaakt in overeenstemming met Elektronische identificatie en vertrouwen de diensten van de Europese Commissie, eIDAS.

Deze EU-verordening, toegepast in juli 2014 werd opgericht om het vertrouwen en gemak in veilige en naadloze grensoverschrijdende elektronische transacties te stimuleren door het bevorderen van het wijdverbreide gebruik van elektronische identificatie en trustdiensten.

Vainsalu legt uit dat in de zesde versie van X-road over de technologie om alle berichten te controleren in overeenstemming gebracht met eIDAS met behulp van e-stempels wordt gebracht.

“De verandering in de technologie betekent in vergelijking met voorgaande versies u niet een derde partij nodig om te controleren of het bericht uitwisseling heeft plaatsgevonden. In de nieuwe versie, zal elk bericht worden geverifieerd door de e-stempel, die gelijk is aan de handtekening is, ” hij zegt.

“Om deze beveiligde data-uitwisseling mogelijk te maken, elk lid van de X-weg moet gekwalificeerde beheerdersrechten in gebruik en certificaten blijven beveiligde digitale handtekening apparaten.”

Twee jaar geleden, toen de toekomstige samenwerking tussen Estland en Finland werd aangekondigd, andere omliggende landen waren nieuwsgierig naar, maar eerder terughoudend om soortgelijke stappen te ondernemen in de richting van het kopiëren van de X-weg systeem.

Want dat specifieke samenwerking tussen Estland en Finland toont elk teken van succesvol gebleken, is belangstelling van andere landen al beginnen te ontstaan.

“De vertegenwoordigers van Zweden hebben al naar Finland en Estland geweest om zich vertrouwd te maken met de lancering van de X-wegennet”, zegt Vainsalu.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Estse IT