UK workshops vinden patent richtlijn defect

Workshops in het bezit van het Britse Patent Office (UKPO) in het hele land hebben ontdekt dat de definitie van technische bijdrage in het octrooi richtlijn software zou doorlaten te veel patenten, volgens de UKPO op vrijdag.

De minister van wetenschap en innovatie, Lord Sainsbury, en de UKPO ingestemd met de workshops na een openbare bijeenkomst op het einde van vorig jaar, waar de software-bedrijven en ontwikkelaars hun bezorgdheid uitgesproken over de richtlijn, officieel bekend als de richtlijn betreffende de octrooieerbaarheid van te houden computers geïmplementeerde uitvindingen.

De conclusie van de 13 workshops, die werden bijgewoond door meer dan 300 mensen, waren dat de definitie van technische bijdrage in de richtlijn is “dubbelzinnig en te liberaal”, zei de UKPO.

De deelnemers van de workshop besproken in groepjes een aantal fictieve octrooiconclusies en beoordeeld of de verschillende definities van technische bijdrage zou toestaan ​​dat deze patenten worden doorgegeven. Van de negen fictieve case studies die de UKPO gezegd mag niet octrooieerbaar zijn geweest, vier werden doorgelaten door de definitie van de richtlijn en slechts twee werden verworpen, met de overige drie het verlaten van de workshop deelnemers onzeker, op basis van de resultaten op de UKPO website.

Steve Probert, adjunct-directeur bij UKPO, gaf toe dat een betere definitie kan worden gevonden door het wijzigen van de huidige definitie, maar zei dat de UKPO kan niet politiek beleid in het Verenigd Koninkrijk op dit te veranderen.

Voor zover ons betreft is er niets meer wat we kunnen doen op dit moment, “Probert vertelde de website Verenigd Koninkrijk.” Het is veel meer een politieke voetbal tussen de [Europese] Parlement, het voorzitterschap en de [EU] van de Raad. Voor zover ik weet dat de regering staat nog steeds volledig achter de door de Raad overeengekomen tekst.

De UKPO heeft een beleid divisie die de overheid adviseert over wetgeving met betrekking tot intellectueel eigendom. Probert was niet in staat om te zeggen of het beleid van de divisie UKPO van haar beleid naar aanleiding van de workshops zou werken, maar hij zei dat de resultaten kunnen beïnvloeden wat haar advies aan de overheid in de toekomst overleg.

“Als zich een kans voordoet om wijzigingen van de richtlijn te bespreken, is het de moeite waard gezien het feit dat er een voordeel in het veranderen van de definitie van de technische bijdrage kan zijn,” zei Probert.

Het volledige verslag van de workshops gehouden door de UKPO is hier te vinden.

Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst

Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel Britse regering

Uit deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand dacht voorheen

Innovatie, Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst; Government: UK, Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel de Britse overheid, veiligheid, deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand gedacht tevoren, Beveiliging, Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen

Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen