Telstra sluit zich aan Optus op overheid panel cloud services

De grootste telco van Australië Telstra werd toegevoegd aan het ministerie van Financiën whole-of-overheid cloud services panel deze week, samen met collega-telco, en Vocus acquisitie, Amcom.

De twee bedrijven dinsdag toegetreden Australië op een na grootste telco, Singtel dochteronderneming Optus Networks, en IT-dienstverlener Empired Limited, die beide slechts een week aan het panel werden toegevoegd voorafgaande aan de toevoeging van Telstra.

Telstra en Optus hebben relatief laat aan de lijst cloud service paneel gearriveerd. In februari, Microsoft, Datacom, IBM en Macquarie Telecom behoorden tot de eerste 49 bedrijven die worden opgenomen in het panel, die ging tot inschrijving in september vorig jaar.

De eerste toevoegingen aan het panel, door de minister van Financiën Mathias Cormann aangekondigd op 13 februari ook NEC IT Services Australia, F1 Solutions, Fuji Xerox, Redcore, Zettagrid en Anker Systems.

Slechts enkele dagen na de eerste 49 bedrijven van het panel werden aangekondigd, het ministerie van Financiën – waaronder het paneel cloud services ligt – bleek nog negen toevoegingen, waaronder iiNet, Dimension Data Australië en SMS Consulting Group.

Sindsdien zijn meer dan 20 andere bedrijven zijn toegevoegd, waaronder Dell Australië, Oakton Services, Technology One, Bulletproof Networks, Hitachi Data Systems Australië, Cloud Central, en CSC-Australië.

De hele-of-government cloud services panel, dat is een gevolg van cloud-strategie van de federale overheid, werd ontworpen om een ​​niet-verplichte inkoop mechanisme voor agentschappen om toegang te krijgen en te schaffen cloud-diensten, zonder de noodzaak van een volledige aanpak van de markt.

Vorig jaar heeft de Australische regering uiteengezet nieuwe regels voor de agentschappen om cloud eerst kijken bij de aanschaf, en om te beginnen met het verplaatsen van websites in de publieke cloud als onderdeel van de nationale strategie voor Cloud Computing uitgebracht in mei.

verhuizing van de regering om te rijden agentschap gebruik van cloud-diensten komt nadat was gebleken dat ondanks de overheidsuitgaven bijna AU $ 6000000000 per jaar op IT, de totale inkoop van cloud-diensten door de federale agentschappen sinds juli 2010 toegevoegd tot net AU $ 4.700.000.

Cloud software maker Coupa bestanden voor $ 75.000.000 IPO

Cloud computing groeit op, een API in een tijd

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Wolk, Cloud software maker Coupa bestanden voor $ 75.000.000 IPO, Cloud, Cloud computing opgroeit, een API in een tijd, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE winkelhaken zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid