ServiceNow verwerft cloud beheer opstarten ITapp

Enterprise cloud management platform ServiceNow zei dinsdag dat het van plan te verwerven vier jaar oude cloud startup ITapp. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

Gevestigd in San Jose, is ITapp bekend om zijn cloud management software voor de onderneming, die door alle rekeningen verschijnt op lijn rechts omhoog met ServiceNow kern aanbod.

Dat gezegd hebbende, ServiceNow gebruikt niet de deal om nieuwe wegen in te slaan, maar eerder als een manier om zijn eigen platform met ITapp’s cloud brokerage en IT-service delivery functies voor publieke, private en hybride clouds versterken.

“ITapp zal onze bestaande cloud-oplossing te vergroten, waardoor klanten hun cloud-ecosysteem te optimaliseren en tegelijkertijd compliance en beveiliging”, aldus Sri Chandrashekar, VP en GM van IT Operations Management voor ServiceNow.

ITapp’s software wordt momenteel gebruikt door VMware, Citrix XenServer, Microsoft Azure, Amazon Web Services en OpenStack. ServiceNow zei dat het plan om ITapp mogelijkheden beschikbaar op het ServiceNow platform in 2017. Meer details hebben over de deal in een paar weken zal komen wanneer ServiceNow het eerste kwartaal financiële resultaten rapporteert.

In de afgelopen maanden de cloud bedrijf heeft gewerkt om uit te breiden van de traditionele helpdesk diensten aan lijn van de zakelijke dienstverlening, en nu aan de veiligheid met zijn platform.

Eerder dit jaar, ServiceNow l aunched haar nieuwe Security Operations platform. Het product is ontworpen om gebruikers te helpen beter te reageren op veiligheidsincidenten en coördineren over IT-teams.

Cloud computing groeit op, een API in een tijd

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Wolk, Cloud computing opgroeit, een API in een tijd, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid, Cloud, Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie