Privacy – een recht of een voorrecht?

In de non-fictieve wereld waarin we leven, helaas, zijn er tal van voorbeelden van de persoonlijke levenssfeer erosie.

Al snel na de 11 september 2001 terreur aanslagen, Northwest Airlines ingediend miljoenen passagiers – inclusief credit card nummers, adressen en telefoonnummers – bij de National Aeronautics and Space Administration’s Ames Research Center nadat functionarissen van het bedrijf publiekelijk verklaard dat het “nooit verstrekt dit soort informatie voor iedereen “.

De vervoerder vertelde de Washington Post dat de gegevens was voor een geheime Amerikaanse overheid project om de veiligheid van de luchtvaart te verbeteren;. Hoewel de passagiers niet op de hoogte, Northwest ambtenaren aandringen privacy beleid werd niet geschonden. Niet zo, zegt informatie-privacy-groep The Electronic Privacy Information Center. De organisatie is van plan om een ​​klacht in te dienen bij de Amerikaanse Department of Transportation op woensdag.

Dit is het tweede geval in de Verenigde Staten. Vorig jaar, JetBlue Airways toegelaten tot het schenden van privacy van de klant als het meer dan 1,1 miljoen passagiers overhandigd aan het Amerikaanse ministerie van Defensie. Passagiers hebben sindsdien class-action rechtszaken genomen tegen de luchtvaartmaatschappij.

Thuis, zijn privacy voorstanders vechten een andere vorm van “kanker” – RFID (radio frequency identification) technologie;. Malcolm Crompton, Australië’s Privacy Commissioner, vertelde de website van de Australische James Pearce dat als onjuist toegepast, RFID kan een groot probleem zijn.

Het is een post-sale zorg – het gebruik van deze tags langs de supply chain om verkooppunt was niet het probleem. Het is wat er daarna gebeurt, zei Crompton. Hoewel hij toegegeven RFID-technologie was niet inherent slecht, zei hij particulieren en bedrijven in de Verenigde Staten overwegen het verzamelen van gegevens na het verkooppunt was een reden tot bezorgdheid.

Maar de commissaris is ervan overtuigd dat de Privacy Act geeft wel een stabiel kader voor de RFID-technologie in te zetten.

De Privacy Act alleen betrekking op persoonlijke informatie. Als er een naam aan een tag is bevestigd [of de naam kan worden afgeleid uit de informatie in verband met de tag] dan de Privacy Act in het spel komt, “zei hij.

De wet vereist dat je mensen die je het verzamelen van informatie, wat je gaat doen met het te vertellen, en leveren op die belofte, zei Crompton.

In het geval van Northwest en JetBlue, beiden zeggen dat ze hadden geen andere keus als het was in het belang van de nationale veiligheid en niet voor commerciële doeleinden.

Wanneer de website Australië gevraagd Qantas als de Verenigde Staten (of Australisch) overheid ooit haar passagiersgegevens heeft gevraagd, is het weigerde commentaar te geven.

Privacy is altijd al een essentieel onderdeel van onze burgerlijke vrijheden, maar in naam van de veiligheid, worden de basics altijd vergeten. Als dit soort “data mining”, vervolgt, zal privacy een voorrecht … niet langer een recht zijn.

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië, veiligheid, FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; Veiligheid; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

biografie, Fran Foo is features editor voor de website Australië.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer