PC zendingen flatscreen-lined na twee jaren van daling, zegt Gartner

Tablet zendingen; misschien eindelijk beginnen te dompelen, voor de eerste keer ooit, maar de pc-industrie als geheel kreeg een iets betere nieuwtje op woensdag.

Wereldwijde pc-zendingen ervaren vlakke niveaus van de groei in het tweede kwartaal van 2014, volgens de laatste cijfers van Gartner.

Dat lijkt misschien niet goed nieuws, maar het is zeker nog veel meer van een welkome, positieve draai na twee jaren van voortdurende daling.

Op zoek dichterbij, PC zendingen in totaal 75.800.000 eenheden wereldwijd in Q2, een stijging van 0,1 procent jaar-op-jaar.

Gartner-analist Mikako Kitagawa nog ingedeeld dit stuk van de gegevens in het rapport als “gemengde resultaten,” af te breken de aanhoudende dalingen in de opkomende markten gecompenseerd door het herstel in de ontwikkelde markten.

In de Verenigde Staten alleen al, PC zendingen in totaal 15,9 miljoen stuks in het tweede kwartaal van 2014, een stijging van 7,4 procent per jaar.

Kitagawa ook doorschemeren dat er geen garanties van een comeback op de horizon.

De pc-industrie in de opkomende markten is beïnvloed door de allure van low-cost tabletten. Deze low-cost tabletten blijven om de uitgaven te nemen van nieuwe pc-eenheden, wat betekent dat het meer tijd voor pc-verkoop te stabiliseren in de opkomende markten zal plaatsvinden.

Er waren geen grote bewegingen op de vendor scorebord, maar Lenovo heeft zijn voorsprong groeien met meer dan drie punten jaar-op-jaar tot 19,2 procent van de wereldwijde pc-markt aandeel te houden.

De Chinese pc-maker verscheept meer dan 14,5 miljoen eenheden tijdens het kwartaal opnieuw getrokken door Hewlett-Packard met meer dan 13,4 miljoen stuks.

Maar Gartner had meer lof gereserveerd voor HP, met de nadruk 21 procent verzending groei in Europa, het Midden-Oosten en Afrika om de bovenste plek veilig te stellen in die regio. Analisten merkte ook op HP behaalde de snelste wereldwijde pc-overbrenging stijging van de afgelopen vier jaar, in het bijzonder sinds het tweede kwartaal van 2010.

UPDATE: Market intelligence IDC gevolgd met zijn nieuwste puls controle op de wereldwijde pc-industrie, en terwijl er enige ruimte voor groei, de resultaten zijn niet zo optimistisch.

Dell’s directeuren voorspellen een grimmige toekomst voor de pc-industrie, servers, datacenters om dezelfde onrust als pc-industrie te zien; IDC: pc-markt zal naar verwachting in een rij om te blijven achteruitgang voor de tweede jaar; Ben 5 pc-leveranciers te veel; Wat een Windows 8 U -Zet zal betekenen voor de PC

IDC-analisten vinden dat pc-zendingen in totaal 74.400.000 eenheden wereldwijd in het tweede kwartaal, een daling van 1,7 procent.

Maar dat is opmerkelijk beter dan de IDC vorige prognose waarin wordt opgeroepen tot een daling van 7,1 procent. Analisten schreven de veel dichter oproep om meer-dan-verwachte desktop zendingen evenals vurigheid rond lager geprijsde laptops, zoals de Chromebooks.

In eigen land, zendingen in de Verenigde Staten steeg met 6,9 procent jaar-op-jaar.

IDC resultaten blijkbaar ook eens met Gartner zover ontwikkeld ten opzichte van opkomende markten gaat. IDC waargenomen de sterkste groei in Noord-Amerika en Europa, maar meer dalingen in opkomende markten als gevolg van een combinatie van “zwakkere economieën en politieke kwesties.”

iPhone; Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, iPhone, Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop, hardware, Enterprise Software;; Sweet SUSE Nu kunt u een USB-stick die alles vernietigt op zijn pad te kopen! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Lees verder

Toch Loren Loverde, vice president Worldwide PC Trackers dekking bij IDC, poneerde in het rapport dat de uptick in de ontwikkelde markten is een positief teken – zij het met een paar kanttekeningen en waarschuwingen.

Echter, is een belangrijk onderdeel van deze sterkte gedreven door de rebound van een zwakkere vraag vorig jaar en om mogelijk vervangende activiteit op korte termijn. We kunnen kijken naar enig herstel in de opkomende regio’s gaan vooruit, maar het kan samenvallen met een tragere groei in de volwassen regio’s. We zien niet de recente aanwinsten als een motief om de vooruitzichten op lange termijn te verhogen, hoewel 2014 de groei dichter bij de flat kon krijgen, in plaats van de mei-projectie van -6%.

De IDC ook gedeeld Gartner’s enthousiasme voor Hewlett-Packard’s groei in de Verenigde Staten en EMEA markten, verdere wervend zijn beste kwartaal sinds 2010.

Grafiek via Gartner

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop

Nu kunt u een USB-stick die alles vernietigt op zijn pad te kopen

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro