PBO controleert off NICTA financiering

Een van announceables de Labor partij in deze verkiezing – AU $ 42.000.000 aan extra middelen voor onderzoek organisatie National ICT Australia (NICTA) – heeft een teek uit de parlementaire Budget Office (PBO) ontvangen, omdat de financiering al voorafgaand aan de verkiezingen aangekondigd wordt genoemd.

In de eerste weken van de campagne, minister bijstaan ​​voor de Digitale Economie Kate Lundy en minister van Volksgezondheid en de Sydney Tanya Plibersek bezochten kantoren NICTA in Redfern aan te kondigen AU $ 42.000.000 in de financiering van de organisatie uit te 2015-16, na de financiering van de organisatie werd opgericht om uit te lopen in 2014-15.

De aankondiging niet veel in de weg van de media-aandacht te genereren, omdat de financiering werd, oorspronkelijk in economische noot Penningmeester Chris Bowen, vrijgegeven aan het begin van augustus vlak voor de verkiezingen wordt genoemd. Het is wel verstaan ​​dat de financiering voor NICTA was één van de laatste afgetekend voordat de overheid ingevoerde conciërge mode overeenkomsten.

Hoewel de economische noot genoemde oorspronkelijk alleen dat AU miljoen $ 21 in de financiering voor NICTA zou komen van het Ministerie van Breedband, Communicatie en de digitale economie, en AU $ 12.800.000 zou komen van het ministerie van Innovatie, Industrie, Wetenschap en Onderzoek, de verkiezing aankondiging bevatte een extra AU $ 8.200.000 in de financiering die afkomstig was van de bestaande toewijzing van financiële middelen van de Raad Australian Research, waardoor het totaal op AU $ 42.000.000.

De Australische Partij van de Arbeid de NICTA financiering aankondiging ingediend samen met een aantal andere beleidsmaatregelen om de PBO eerder deze week te worden begroot. Gisteren, het bureau gaf zijn bevindingen, waarin staat dat, omdat de financiële middelen die oorspronkelijk werd opgenomen in de economische en verliesrekening en verwerkt in de voorwaartse schat “, zijn er geen bijkomende financiële gevolgen in het kader van deze kosten aanvraag”.

De ALP heeft ingediend meer dan 30 van haar beleid aankondigingen, waaronder drie National Broadband Network (NBN) financiering mededelingen aan de PBO moet worden begroot. De groenen hebben meer dan 50 beleid voorgelegd aan de PBO moet worden begroot.

De coalitie heeft verklaard dat zij haar beleid voorgelegd aan de PBO voor kostprijsberekening, maar ondanks de kritiek over het gebrek aan detail in het beleid van de Coalitie tot op heden, de kostprijsberekening moeten nog worden vrijgegeven. Shadow Communications minister Malcolm Turnbull, heeft gezegd, dat zijn partij en de PBO een onderlinge overeenkomst die de PBO niet over de juiste expertise om in staat zijn om zijn alternatieve NBN beleid gekost had bereikt.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond

Braziliaanse Paralympians profiteren van technologische innovatie

Braziliaanse overheid zou verbieden Waze