Yahoo’s Alibaba geplande spin-off lijkt onwaarschijnlijk

Yahoo zou kunnen worden opknoping aan zijn multi-miljard dollar investeringen in de Chinese tech titan Alibaba – voor beter of slechter.

Tech industrie; Zuckerberg onder vuur: ‘Facebook verkeerd om beroemde Vietnam pic van napalm kind censureren; Big Data Analytics; MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen; After Hours, Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociale commentaar; tech industrie, British Airways passagiers geconfronteerd met chaos als gevolg van IT-uitval

Het bedrijf is niet van plan door middel van haar spin-off plannen – ondanks maanden in de maak – volgens CNBC na het sluiten bel op dinsdag.

– CNBC Now (@CNBCnow) 8 december 2015

Het rapport, gebaseerd op anonieme bronnen, volgt enkele dagen van gemompel over de vraag of Yahoo zou opgeven op de Alibaba brandstapel spin-off of verkoop van haar core internet business helemaal.

Voor het eerst aangekondigd in januari met de moniker Spinco, miljoenen Alibaba aandelen vertaald naar ongeveer $ 40000000000 met de belofte de waardering zou tot $ 50000000000 worden gestoten na afloop van een spin-off bedrijf van Yahoo.

De Small Business-afdeling, die verantwoordelijk is voor het helpen van kleine en middelgrote bedrijven krijgen hun bedrijf online, werd gevouwen in de spin-off plannen in februari.

Chinese internetbedrijf Alibaba bereidt zich voor op beursgang deze zomer. Smart tech-leveranciers moeten hun focus aan te passen voor te bereiden op de seismische verschuiving in de manier waarop we zullen binnenkort om online te winkelen.

De Sunnyvale, Californië gevestigde bedrijf bijgewerkt in juli dat de nieuwe beursgenoteerde investeringsmaatschappij zou bekend worden als Aabaco Holdings, Inc.

Aabaco zou nog steeds alles van Yahoo Small Business evenals 15 procent (ongeveer 384 miljoen aandelen) van de Alibaba Group hebben opgenomen.

Streven naar de splitsing in te vullen door het einde van het vierde kwartaal van 2015, Yahoo en Aabaco gepland om zelfstandig te opereren, en geen van beide zou eigendomsbelang in de andere hebben gehad.

De spin-off werd geprojecteerd op een contante meevaller voor Yahoo zijn – al was het twijfelachtig hoe en waar het bedrijf, helmed door CEO Marissa Mayer sinds 2012, de nieuwe middelen zou hebben ingezet.

Maar Yahoo raakte een addertje onder het gras in september toen de Internal Revenue Service en het Amerikaanse Department of the Treasury ingeprent nieuwe beleidsmaatregelen die schijnbaar zou hebben gehad – en ontspoord – het voorstel.

Ongeacht, Yahoo tegengegaan in een bestand met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission dat de formele “no-rule” beleid – van toepassing zijn op transacties gezegd vergelijkbaar zijn met die Yahoo voerde – opgericht door de IRS op 14 september zou eigenlijk niet van toepassing met terugwerkende kracht.

Zo raad van bestuur van Yahoo’s gestemd op de tijd om verder te gaan met de oorspronkelijke plannen.

Dan net vorige week, raad van bestuur Yahoo’s bijeen om te bespreken of zij haar core business in plaats van de Alibaba het spel zou moeten verkopen. Een besluit is naar verwachting met vrijdag, maar de technologie bedrijf is stil gebleven.

de website heeft bereikt om Yahoo te bevestigen en verder commentaar.

UPDATE: Een Yahoo woordvoerder weigerde commentaar te geven.

Zuckerberg onder vuur: ‘Facebook verkeerd om beroemde Vietnam pic van napalm kind censureren’

MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociale commentaar

British Airways passagiers geconfronteerd met chaos als gevolg van IT-uitval