Wilt u een advertentie-ondersteunde Chromebook kopen?

Bij Amazon een advertentie-ondersteunde versie van zijn Kindle kondigde vorige maand, reacties waren, heel begrijpelijk split. Terwijl sommige verwierp de verhuizing als een schaamteloze geld grab, anderen noemden het de toekomst van de gadgets.

Tabletten; Amazon brengt Alexa stem assistent naar zijn tabletten met verbeterde Fire HD 8; Amazon, Amazon duikt dieper in de voedingsindustrie met gratis restaurant leveringen; smartphones; Motorola kondigt $ 149 Moto G4 Play in de VS, nemen nu voorbestellingen; E-commerce; Flipkart en Paytm worden direct rivalen, het instellen van het podium voor de e-commerce battle

Maar zal Google ooit een soortgelijke route te gaan met zijn onlangs onthulde Chromebook? Waarschijnlijk niet, zegt Google Chrome senior VP Sundar Pichai, die zei dat Google heeft momenteel geen plannen om een ​​advertentie-ondersteunde versie van het apparaat los te maken.

Maar zou het? Bij $ 349, de goedkoopste versie van de Chromebook is niet echt duur – maar noch was Amazon’s Kindle $ 139 voordat het bedrijf geschoren $ 25 korting met de advertentie-ondersteunde model. Maar als Google is op zoek naar belangrijke goedkeuring tarieven voor de computer, kan de prijs naar beneden komen – en aanzienlijk.

Uiteraard is de beste manier om dit te doen is om de Chromebook te subsidiëren, in navolging van Amazon’s en het aanbieden van een advertentie-ondersteunde versie van het toestel. Zolang de advertenties zijn niet opdringerig – a la degenen die op de Kindle’s screensaver weergegeven – klanten kunnen niet in de gaten, noch geest. Maar ze zullen merken van de prijs, vooral als het een psychologisch-belangrijke drempel tot $ 299 $ 199 of $ 99 kruist.

En dat is misschien nog belangrijker voor de Chromebook, die, door de eigen toelating van Google, alleen een web-apparaat. Overtuigende consumenten om de dop van geld voor zo’n uitgeklede product zal oneindig veel makkelijker als dat product is niet zo duur om te beginnen zijn. Google, natuurlijk, stelt dat de Chromebook al scherp geprijsd, maar het bedrijf voert ook aan dat de Chromebook is in een categorie al haar eigen. En de prijs moet een soortgelijk model te volgen.

Amazon brengt Alexa stem assistent naar zijn tabletten met verbeterde Fire HD 8

Amazon duikt dieper in de voedingsindustrie met gratis restaurant leveringen

Motorola kondigt $ 149 Moto G4 Play in de VS, nemen nu voorbestellingen

Flipkart en Paytm worden direct rivalen, het instellen van het podium voor de e-commerce battle