Videocon loopt weg uit India’s CDMA-veiling

India’s CDMA spectrum veiling is nu neer op een geregistreerde bieder na de Indiase consumenten elektronica gigant Videocon heeft haar verzoek ingetrokken om deel te nemen in de 800 megahertz (MHz) bod later deze maand.

Telco’s; Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s, Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G proeven; Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia

In een rapport van Times of India zaterdag, is aangehaald naamloze executives met directe kennis van de beslissing die Videocon’s verlaten van de CDMA-veiling bevestigd, waardoor Tata Teleservices als de eenzame bieder. Videocon was het enige bedrijf dat haar belang in zowel GSM als CDMA airwaves registreren, opgemerkt.

Videocon’s exit kan India’s Department of Telecoms (DOT) te dwingen om de CDMA-spectrum veilingen te schrappen, waardoor de potentiële inkomsten van de overheid kunnen vergaren van het 2G-veilingen te verlagen.

Het spectrum veiling staat gepland voor 12 november, en bedrijven zullen krijgen om te bieden voor de 1800MHz bandbreedte eerste. CDMA veiling vindt plaats twee dagen na de 1800MHz veiling is gesloten, het toegevoegd.

Naast Videocon, andere operatoren op zoek te bieden voor de GSM bandbreedte omvatten Bharti Airtel, Idea Cellular, Vodafone en Telenor. De langverwachte 2G veilingen komen nadat het land; Hooggerechtshof herroepen van de bestaande 122 licenties van oud-minister telecom A Raja uitgegeven als gevolg van fraude.

De regering van India had in augustus, kondigde de reserve prijs, want 5 MHz van pan-India 1800MHz bandbreedte bij INR 140 miljard (US $ 2500000000), terwijl de reserve prijs voor 5 MHz van 800MHz bandbreedte werd gekoppeld op INR 182.000.000.000 (US $ 3300000000).

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G trials

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’