Toshiba Tecra 9100 recensie

Toshiba heeft haar Tecra lijn van zakelijke notebooks een stap voorwaarts door de invoering van het 9100 model, dat gebaseerd is op de nieuwe Mobile Pentium Intel’s 4 Processor-M (MP4-M). De vorige Mobile Pentium III-M-aangedreven 9000 model was indrukwekkend, zo heeft de upgrade afbetaald?

Extern, de Tecra 9000 en 9100 lijken zeer vergelijkbaar zijn, zo niet identiek, zodat je de doordachte styling en contrasterende zilveren en zwarte afwerking die de 9000 gekenmerkt.

De afmetingen en het gewicht zijn ook ongewijzigd, zodat u met een redelijk draagbare 2.45kg notebook. Er is ruimte binnen de 31 door 26.9cm voetafdruk voor een 14.1in. screen running in XGA-resolutie en een toetsenbord dat redelijk ruim en vinger-vriendelijk voelt.

Het scherm zou een fractie lichter zijn geweest, maar had geen andere oorzaak niet opgeven voor de klacht. We vermoeden dat het merk Toshiba / IBM ‘finger-joystick’ stud geplaatst in het toetsenbord, in plaats van het toetsenbord zelf, zal ertoe leiden dat gebruikers meer problemen.

Zoals in 9000, wordt het deksel van magnesium legering het scherm te beschermen tijdens transport, maar in tegenstelling tot de eerder model wordt de onderzijde van de behuizing zelf niet van metaal maar kunststof. Volgens Toshiba, de combinatie van de mobiele Pentium 4 processor en sterk geleidende magnesium maakte de machine te warm om comfortabel te zitten op schoot, dus teruggeschakeld kunststof.

U hoeft niet een floppy drive standaard uitgerust met dit systeem, maar Toshiba verkoopt een externe USB-schijf voor ongeveer £ 65 als je er een nodig hebt. De 8-speed DVD-ROM drive is afneembaar en de baai ondersteunt hot-swapping van de verschillende opties, variërend van een eenvoudige cd-rom naar een combo DVD / CD-RW drive, of alternatieven zoals een tweede batterij of een harde schijf.

Al het station modules zijn uitwisselbaar met Toshiba’s ultraportable Portégé lijn, die het beheer van middelen kan helpen als u te maken met een groot aantal notebooks – en je je houdt aan Toshiba over de hele linie, zoals duidelijk de bedoeling. De cross-compatibiliteit is verstandig uitgebreid tot de port replicator optie, die alle modellen zullen aanmeren in beide reeksen.

Verstopt in de behuizing zijn niet één, maar twee draadloze adapters, zodat u Bluetooth 1.1 gebruiken of 802.11b (Wi-Fi) connectiviteit, zoals vereist. Deze hardware kan handmatig worden gedraaid op het voorpaneel om de batterij te sparen tijdens normaal gebruik.

We waren nieuwsgierig om te zien hoe goed de Tecra 9100 verging op batterijen werkt, dankzij de verschillende trucs in dienst van Enhanced SpeedStep functies van de MP4-M processor. De resultaten waren minder indrukwekkend dan we hadden gehoopt, met BatteryMark 4 bereiken van het einde van de lijn na 2 uur 11 minuten, die aanvaardbaar is, maar niet precies een nieuwe mijlpaal in endurance.

De prestaties waren ook een beetje flauw, maar dit was een vroege review-exemplaar en de officiële specificatie zal een 1,7 GHz in plaats van een 1,6 GHz processor, 256 MB DDR SDRAM in plaats van 128 MB en een 40GB in plaats van een 15 GB harde schijf te gebruiken. Dit alles zal een positief effect hebben op de algehele snelheid, maar zoals de zaken staan, de Tecra 9100 is slechts marginaal sneller dan de 1GHz MPIII-M-gebaseerde Tecra 9000 we terug getest in oktober 2001.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop