Tablet zendingen om snel te groeien als pc’s achteruitgang, Android beslist de zitstok, zegt rapport

Gartner’s meest recente cijfers over pc’s, tablets en smartphones – gezamenlijk bekend als gecombineerde wereldwijde apparaten – zullen naar verwachting 2,4 miljard eenheden hit dit jaar, een stijging van 9 procent een jaar eerder, aldus het bedrijf.

In 2017 wordt de groei op dit gebied naar verwachting te raken 2,9 miljoen, maar de mix van deze apparaten zal veranderen en verschuiven in de tijd, met een grotere verantwoordelijkheid op draagbaarheid en mobiele apparaten.

De cijfers echo, voor het grootste deel, de nieuwste cijfers van IDC’s, uitgebracht op iets meer dan een week geleden. De rivaliserende onderzoeksbureau zei dat tablet zendingen enorm zal overtreffen pc’s en laptops van dit jaar, en draagbare pc’s zal een groot deel van de last te nemen van het volgende jaar.

Wat duidelijk is, is dat de mobiele wereld is ingesteld op meer dan al het andere koning werd, en de ene behemothic PC imperium staat op instorten rond zich in de komende jaren.

“Als consumenten verschuiven hun tijd uit de buurt van hun pc naar tablets en smartphones, zullen zij niet meer zien hun pc als een apparaat dat ze nodig hebben om te vervangen op een regelmatige basis”, aldus Gartner research vice president Carolina Milanesi in voorbereide opmerkingen.

Afbreken van de cijfers, terwijl tablets, smartphones en ultramobiele apparaten (tablets met volledige desktop-besturingssystemen, zoals de Surface Pro met Windows 8, bijvoorbeeld) zijn ingesteld om te verhogen door gewoon verlegen van 70 procent tot 197 miljoen eenheden in 2013, de traditionele pc-markt – met inbegrip van bureau gebaseerde machines en laptops – wordt naar verwachting met 7,6 procent.

Gartner zegt dat dit is niet een plotselinge verandering of een gevolg van de economische problemen in Europa of daarbuiten – zoals wij die kennen op basis van eerdere rapporten, het naar beneden valt om een ​​verandering in het gedrag van gebruikers op de lange termijn.

Het is grimmige lectuur voor Microsoft als de algemene verschuiving naar mobiel en ultramobiele apparaten die draaien op Android zal naar verwachting Windows-gebaseerde machines overtreffen met bijna drie keer. Op dit moment, met het tempo van de daling, in 2017 Android zal 1.460.000 apparaten die draaien op het platform, terwijl Windows-gebaseerde machines zal peg rond de half miljoen mark.

Dit kan worden toegeschreven aan de lagere verkoop van Microsoft’s Surface tablet, andere Windows 8 en RT-gebaseerde machines eind fabrikanten, en een onderliggende slumping pc-markt.

Dit is waar het interessant wordt. Gecombineerd, 2017 Android zal hebben ongeveer dezelfde totale aandeel van leveringen als zijn rivalen elkaar gezet.

Apple’s iOS en Mac-machines zullen net achter Windows dalen als de derde favoriete platform – dat is niet echt een verrassing gezien de groeiende eenwording tussen iOS en OS X, en de overgrote tweede plaats het marktaandeel van Apple heeft reeds in de tablet ruimte. Maar voor de onderneming favoriet, Apple heeft momenteel op de eerste plaats, maar Android is in toenemende mate, tractie in de bedrijfsruimte.

“De trend naar smartphones en tablets zal veel bredere implicaties dan hardware verplaatsing,” zei Milanesi.

Windows 10, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; mobiliteit; Razer verfrist Blade, Blade Stealth laptops met Intel Kaby Lake CPU, Nvidia Pascal graphics, hardware, Lenovo beefs up PC aanbod met 2-in-1 tablet Yoga Book, Yoga 910 converteerbare laptop, Windows 10, Microsoft’s Windows 10 ‘Redstone 2’ toets te bouwen 14.915 nu beschikbaar voor pC’s, telefoons

Correctie op 13:15 ET: Een eerdere versie van dit verhaal zegt Microsoft zal 1.460.000 apparaten in 2017, toen het Android zou hebben gezegd.

Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren

Razer Blade verfrist, Blade Stealth laptops met Intel Kaby Lake CPU, Nvidia Pascal graphics

Lenovo beefs up PC aanbod met 2-in-1 tablet Yoga Book, Yoga 910 convertible laptop

Microsoft’s Windows 10 ‘Redstone 2’ proef build 14915 nu beschikbaar voor PC’s, telefoons