Syntheo wandelingen vanaf NBN bouwcontracten

Syntheo, een joint venture van Lend Lease and Service Stream, heeft een mutal overeenkomst met NBN Co om niet te vernieuwen bouwcontracten te wijten aan Exire in september en november van dit jaar voor de aanleg van het glasvezelnetwerk in Zuid-Australië en West-Australië komen.

Onder de overeenkomst zal Syntheo blijven om de lopende werkzaamheden te voltooien door het begin van 2014 Lend Lease heeft aangekondigd dat het tot een overeenkomst met Service stream op te halen de rest van het werk Syntheo voor NBN Co tot de einddatum is gekomen.

Syntheo was al gedwongen om terug te geven de bouw contract voor de NBN in de Northern Territory, nadat het werd onthuld in februari dat NBN Co haar doelstelling voor gebouwen goedgekeurd door de eind juni als gevolg van vertragingen met Syntheo’s bouwwerken in de Northern zou missen Territory, West-Australië en Zuid-Australië.

Daarnaast heeft Syntheo overeengekomen om terug te betalen NBN Co voorschotten voor overheadkosten.

De initiële Northern Territory en South Australia contract van twee jaar was de moeite waard; AU $ 141.000.000 aan Syntheo, terwijl de WA contract; waard was AU $ 174.000.000.

In Zuid-Australië, NBN Co zei dat SA Macht Networks de prime NBN aannemer zal worden, terwijl Downer EDI reeds bouwwerkzaamheden in West-Australië was begonnen.

NBN Co CEO Mike Quigley zei in een verklaring dat het besluit Syntheo’s uit het project terug te trekken zou niet van invloed op de totale kosten van het NBN of de verwachte einddatum in 2021.

Dienst Stream andere contracten met NBN Co rond, fiber onderhoud, en, het leveren van de NBN om nieuwbouwwijken, zal blijven zoals gepland, volgens NBN Co.

Dienst Stroom, blijft in een trading halt toe te roepen, als het bedrijf verwacht een aanzienlijke materiële schade voor Syntheo rapporteren in het boekjaar 2012-13, toen zij haar resultaten brengt later deze maand.

Nieuwe projecten in opdracht van West-Australië, Northern Territory en South Australia zal niet worden ondertekend tot na de verkiezingen op 7 september met NBN Co nu opereren; onder verzorger conventies.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

NBN zal Australië in een ‘leidende positie’: Bill Morrow

Telstra zoekt 120 vrijwillige ontslagen als gevolg van SDN omscholing

ACCC zoekt inzendingen op de gevolgen voor de concurrentie van OTT, NBN, mobiele data