Shazam waarde van meer dan $ 1b na de investeringsronde

Het komt misschien als een verrassing voor sommige Shazam gebruikers dat het bedrijf net is gewaardeerd op dan $ 1 miljard na de laatste investeringsronde, maar het bedrijf de uitvoerend voorzitter van mening dat de nieuwe $ 30.000.000 financiële injectie weerspiegelt de waarde van de niche zij heeft uitgehakt voor zichzelf.

“Deze financiering weerspiegelt de aanzienlijke vooruitgang die we in het leveren van een nieuw paradigma voor merken en content-eigenaren om de betrokkenheid te verhogen met hun publiek, terwijl op magische wijze mensen verbinden met de wereld om hen heen hebben gemaakt”, aldus Shazam uitvoerend voorzitter Andrew Fisher.

Het kapitaal te verhogen inspanning werd ondersteund door een verzameling van als-nog-niet nader genoemde investeerders, maar op zijn minst “een paar miljardairs” opgenomen, Fisher vertelde Bloomberg Television.

Eerder, het Verenigd Koninkrijk gevestigde onderneming trok de aandacht van Mexicaanse bedrijf magnaat Carlos Slim, gerangschikt als de rijkste persoon in de wereld 2010-13, die $ 40.000.000 in Shazam in 2013 geïnvesteerd.

Met zijn investering, Carlos trad een groot aantal bestaande high-profile Shazam donateurs, met inbegrip van Kleiner Perkins Caufield & Byers, Institutional Venture Partners, DN Capital, en Acacia Capital Partners.

Zelfs als een startup, Shazam trok de aandacht dankzij de beleggers ‘zijn unieke aanbod en het potentieel ervan om gekwantificeerd, waarbij het bedrijf de muziek zoeken en de identificatie platform nu de integratie van een aantal extra verkoop en marketing faciliteiten, die de inkomsten uit partnerschap deals te trekken.

Na zijn investering, Slim wrangled een deal met het bedrijf dat zag haar smartphone app voorgeladen op mobiele telefoons verkocht in Latijns-Amerika. Ook in april vorig jaar, rapporten bleek dat Apple van plan was om Shazam te integreren in iOS 8. Apple’s assistent Siri trekt nu op mogelijkheden Shazam naam tunes.

Het platform werd in eerste instantie uitgebracht in 2002, wanneer gebruikers nummer “2580” zou bellen in hun niet-smartphones, houd de telefoon naar de muziek die ze wilden geïdentificeerd, en wacht tot Shazam om een ​​SMS-bericht met het lied gegevens door te sturen.

Nu, Shazam beweert dat zijn platform wordt gebruikt door meer dan 100 miljoen maandelijkse actieve mobiele gebruikers, en dat zijn mobiele app heeft een half miljard keer gedownload. Het heeft ook acht vestigingen in drie landen, en heeft een staf van meer dan 150 mensen.

Het bedrijf heeft ook een verrassend groot aantal van de omzet kanalen, waaronder verkoop van muziek, met claims dat ongeveer 10 procent van de wereldwijde verkoop van muziek afkomstig uit de app – volgens een BBC-rapport – samen met mobiele reclame, en partnerschap deals die zijn technologie in dienst voor promotie en marketing doeleinden.

Shazam-technologie is nu geïntegreerd in televisieprogramma’s en commercials, bioscopen, retail-omgevingen, radio-inhoud, en buitenreclame.

Het bedrijf heeft nieuwe mogelijkheden om zijn platform aangekondigd met behulp van smartphone-camera’s voor print advertenties, QR-codes, verpakte goederen, en barcodes, samen met mogelijkheden om draadloos bakens te herkennen.

Met deze laatste fondsenwerving inspanning, het bedrijf van plan om zijn technologie, integratie nemen, en verder biedt, in een poging om de bottom line te versterken, de omzet te verhogen, en uiteindelijk in het openbaar te noemen.

We zijn verheugd om onze nieuwe investeerders te verwelkomen als we verder onze balans te versterken en blijven effectief uit te voeren op onze corporate strategie “, zei Fisher.” Versterking van de balans geeft ons meer keuzes over wanneer we zouden gaan naar de openbare markt.

Shazam chief executive office Rich Riley zei dat het bedrijf wil gaan dan de omgevingen het momenteel actief is, en de grenzen van wat “Shazamable”.

“Onze verhuizing naar meerdere nieuwe omgevingen in 2014 heeft onze gebruikers verbinding mogen maken met meer aspecten van hun wereld, terwijl waardoor onze partners en adverteerders om onze massale en betrokken user base nooit eerder te bereiken, zoals”, aldus Riley.

Developer; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000, hardware, Raspberry Pi vliegt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel; Veiligheid; Adobe reanimeert NPAPI Flash voor Linux na 4 jaar stasis; opslag; Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, doelstellingen om technologie te vervangen achter Zip

“We zijn verheugd om te blijven focussen op de groei van gebruikers en betrokkenheid, voortbouwend op onze kracht in de muziek en innoveren om het universum van wat Shazamable om het enorme potentieel van Shazam realiseren verhogen,” zei hij.

Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Raspberry Pi raakt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel

Adobe reanimeert NPAPI Flash voor Linux na 4 jaar stasis

Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip