Scherpe waarschuwt voor winstverlies display bedrijf slide

Sharp heeft gewaarschuwd aandeelhouders van een zes maanden operationeel verlies te wijten aan slechte smartphone scherm verkoop.

Op maandag, de Japanse bedrijf zei in een persbericht (.PDF) dat beleggers bedrijfsresultaat in het septembernummer moeten verwachten om 31 maart 2016 periode in de rode plaats van te vertrouwen op een voormalig in-the-zwarte prognose van een winst van 10 miljard yen.

De elektronica maker, als gevolg van de eerste helft van de financiële resultaten van deze vrijdag te melden, zegt dat een omzetdaling en de daling van de marktprijzen voor liquid crystal display (LCD) panelen gebruikt in smartphones is de boosdoener die verantwoordelijk is voor Sharp’s nieuwste winstdaling.

Volgens het bedrijf, “toegenomen concurrentie” in de kleine en middelgrote LCD-bedrijf zal resulteren in een prognose operationeel verlies van ¥ 26000000000 ($ 215.000.000).

Sharp heeft ook naar beneden gedrukt zijn volledige jaar winstverwachting tot ¥ 10000000000 van een eerdere schatting van ¥ 80000000000.

Het Japanse bedrijf heeft geworsteld in de afgelopen jaren dankzij de hevige concurrentie, de recessie en valutaschommelingen.

Zodra een succesvolle display en elektronica bedrijf, heeft Sharp vond het moeilijk om boven water te blijven in het verleden, wat resulteert in vicieuze banenverlies, een driejarig herstructureringsplan en de verkoop van eenheden die geen winst draaiden.

herstructurering van Sharp, die een business focus op LCD-panelen die geschikt zijn voor mobiele apparaten opgenomen, was bedoeld om veranderingen in de koopkracht van de consument patronen weerspiegelen. Helaas, ondanks de explosie in mobiele technologie, het bedrijf is nog steeds vechten tegen de zware concurrentie in het veld.

In september, rapporten stelde elektronica fabrikant Hon Hai, ook wel bekend als Foxconn, werd piekeren over de mogelijke aankoop van Sharp’s weergave business. Indien een dergelijke deal doorgaat, zowel Foxconn en andere potentiële investeerder – Apple – zou kunnen eindigen met de operationele controle van de eenheid, die die worden gebruikt in Apple-producten produceert.

Lees verder: Top picks

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop

Nu kunt u een USB-stick die alles vernietigt op zijn pad te kopen

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Top gadgets en accessoires voor hardware en gegevensbeveiliging; Hoe maak ik een effectief team Red enterprise hack te lanceren; In kielzog van Ashley Madison’s, hier is een man het verhaal van seks, verdriet en afpersing; Uw bedrijf heeft een data-inbreuk geleden. Wat nu,? 10 dingen die u niet wist over de Dark Web

iPhone; Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, iPhone, Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop, hardware, Enterprise Software;; Sweet SUSE Nu kunt u een USB-stick die alles vernietigt op zijn pad te kopen! HPE haken en ogen zelf een Linux distro