Sceptici terug te keren naar Priceline voorraad slam

Een dag na Priceline.com meldde een lichte winst, investeerders strafte de voorraad en stuurde het tuimelen 22 procent tot $ 4,09 donderdag.

Beleggers werden opgeschrokken door Priceline het eerste kwartaal de winst rapport woensdag, waaruit bleek krimpende omzet en stagnerende groei op een moment dat andere reizen Web bedrijven, zoals Expedia en Hotels.com (voorheen Hotel Reservations Network), floreren. Te midden van berichten dat het bedrijf een overname doelwit zou kunnen zijn, is Priceline ook geconfronteerd met stijvere concurrentie van-airline-backed Hotwire in haar core business van korting reizen.

Dat is niet alles. Het bedrijf is ook geteisterd zoals het moest opnemen tegen de luchtvaartmaatschappijen, terwijl ze de prijzen slash in een poging om rally uit de post-september 11 reizen malaise. Ticket prijzen op een dieptepunt, Priceline en andere discounters hebben minder deals aan klanten aan te bieden.

Op donderdag, financieel adviseurs Merrill Lynch gedegradeerd Priceline’s aandelen van een “buy” rating naar “neutraal.

Priceline van de luchtvaartmaatschappij bedrijf blijft lijden onder ongunstige omstandigheden in de luchtvaartindustrie, met inbegrip van lage vliegtarieven en de vermindering van de capaciteit “, aldus Merrill Lynch-analist Justin Baldauf.

Het bedrijf heeft niet gezien een daling van deze omvang sinds de donkere dagen van 2000, toen Priceline dringend behoefte aan een infusie van geld om te blijven drijven, het Better Business Bureau ademde omlaag zijn nek, en het bleek dat het eigen pitchman, acteur William Shatner, had nooit gebruikt Priceline’s service.

Precies een jaar geleden werd algemeen aangenomen dat de winst waren de enige goede trouw een internetbedrijf die nodig zijn om zich te bewijzen op Wall Street. De markt, bijvoorbeeld, beloond Priceline afgelopen zomer toen het bedrijf rapporteerde zijn eerste winst, maar de bar lijkt te zijn verhoogd, zoals nieuws van deze week heeft laten zien.

Priceline meldde een eerste kwartaal een nettowinst van $ 3.900.000, of 2 dollarcent per aandeel, vergeleken met een verlies van $ 13.800.000, of 7 dollarcent per aandeel, een jaar eerder. Maar de inkomsten van het bedrijf vorig jaar daalde tot $ 261.900.000 van $ 269.700.000 in hetzelfde kwartaal. Het bedrijf had in februari gezegd dat het verwacht dat het eerste kwartaal een omzet van $ 260.000.000 tot 290.000.000 $.

In het bedrijf de winst aankondiging, Chief Operating Officer Jeffery H. Boyd merkte op dat de verkoop van hotelkamers van het bedrijf omhooggeschoten 110 procent.

Een verdere versterking van onze consumptiemaatschappij franchise en voortdurende kosten discipline resulteerde in een andere winstgevende kwartaal Priceline.com “, aldus Boyd.

Voor Priceline, de daling van de aandelenkoers komt net als het bedrijf bleek vakkundig te beheren van een comeback. Deze maand markeert het een-jarig bestaan ​​van het management shake-up waarin Priceline vervangen voormalig Chief Executive Daniel Schulman met Richard Braddock.

Sindsdien heeft het bedrijf onrendabele eenheden te werpen, begonnen met de uitbreiding van zijn lijn van producten om items, zoals telefoonkaarten, ondertekende een marketing partnership met veiling reusachtige eBay, en bracht zelfs terug Shatner. En deze keer de populaire acteur zegt dat hij een trotse Priceline shopper.

Priceline goed gepresteerd ondanks de moeilijke marktomstandigheden “, aldus analist David Kathman, van de investeringen onderzoeksbureau Morningstar.” Op dit punt, beleggers moeten minder bezig met de zwakke inkomsten zijn.

Achterloopt, maar toch is het moeilijk om een ​​investeerder die is te vergelijken vlakke groei van Priceline om de aard van de groei met dubbele cijfers die andere online travel sites hebben gepost fout.

Vorige week, Expedia zag een groter dan verwachte winst over het eerste kwartaal, toen de omzet meer dan verdubbeld van een jaar geleden. Expedia’s aandeel sloot op ongeveer 2 procent op donderdag op $ 83,16. Hotels.com zag een omzetgroei van meer dan 50 procent en sloot iets hoger in de handel donderdag op $ 62,50.

Dus met online travel wordt geprezen als de parel van e-commerce, waarom is Priceline achterstand zo ver achter bij $ 5?

After Hours, Star Trek: Negen manieren om onze wetenschap ligt dicht bij de science-fiction, After Hours, Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, mobiliteit; Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte, innovatie; De beste tech uitvindingen van alle tijden dat geavanceerde beschaving

Ten eerste, Priceline is in de korting reizen sector, die kleiner is dan de retail reismarkt is Expedia, Travelocity en Orbitz concurreren. En Priceline’s “ondoorzichtig pricing” business model, de term die gebruikt wordt om de praktijk van het verbergen van de naam van de luchtvaartmaatschappij beschrijven en het tijdstip van vertrek van de klant tot het ticket is gekocht, een beroep op een veel smaller segment van het reizende publiek.

Lorraine Sileo, een analist bij reizen studiegroep PhoCusWright, zei dat de hele ondoorzichtige markt een waarde van ongeveer miljard $ 1,5 zijn – peanuts vergeleken met de $ 30 miljard in de verkoop dat het geheel van de online travel wordt verondersteld te halen in dit jaar.

Omdat we niet tarieven publiceren, wij maken het mogelijk voor de luchtvaartmaatschappijen om een ​​lager bod van een klant te accepteren, wetende dat de prijs niet overal zal worden gepubliceerd “, aldus Priceline woordvoerder Brian Ek.” Dit stelt ons in staat om te reizen tarieven te verkopen voor minder dan wie dan ook.

De Hotwire factor; Dan is er een uitdager een keer bijna-exclusieve greep Priceline’s op de markt. Beursgenoteerd Hotwire – gesteund door zes van de top acht luchtvaartmaatschappijen, waaronder American Airlines, Continental Airlines en Northwest Airlines – ontsteken van een reclame-oorlog met Priceline dit jaar toen het begon luchten radiospots het vergelijken van de consument ervaringen van de twee diensten.

Een van de verschillen tussen de twee bedrijven is dat Hotwire onthult prijzen aan potentiële klanten, zonder hen te verplichten om het tarief eerste aankoop. Priceline vereist klanten te bieden voor tarieven eerste. Vanwege dat, Hotwire stelt dat haar service is klantvriendelijker.

Geen mogelijkheid tot bieden hier, laten we u de prijs aan de voorkant, “zei John Hommeyer, chief marketing officer voor Hotwire.” We willen je niet dwingen om uw credit card te plegen voorafgaand aan het zien van de prijs.

Maar omdat Hotwire de winst niet in het openbaar deelt, het vinden van haar marktaandeel is moeilijk op zijn best.

Volgens Nielsen / NetRatings, dat internetverkeer volgt, wordt Hotwire wint op Priceline in termen van het aantrekken van bezoekers.

In december vorig jaar, Priceline had meer dan het dubbele van Hotwire het verkeer, maar maart het gat was kleiner geworden, met Hotwire het zien van slechts 13 procent minder verkeer dan Priceline. Priceline zag ongeveer 3,8 miljoen unieke bezoekers tijdens de maand Hotwire’s 3,3 miljoen, volgens Nielsen / NetRatings.

Sileo zei dat Hotwire heeft een lange weg te gaan voordat het unseats Priceline als de nummer 1 korting reizen website.

Hotwire is zelf verkopen op zijn klantvriendelijke en Priceline is zichzelf te verkopen op de prijs, “zei ze.” Maar in de korting reizen niche, het is allemaal over de prijs.

Bovendien Priceline zegt dat meer dan 65 procent van de omzet komt uit terugkerende klanten. De voor de hand liggende vraag is, waar is de groei vandaan komen?

Veel analisten zijn van mening dat de korting reismarkt is groot genoeg voor slechts één speler, en die ofwel Hotwire of Priceline niet zal overleven.

Ik denk dat een van hen zal waarschijnlijk gekocht “, zegt Sileo.

Star Trek: Negen manieren om onze wetenschap ligt dicht bij de science-fiction

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociale commentaar

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

De beste tech uitvindingen van alle tijden dat geavanceerde beschaving