SAP af te sluiten TomorrowNow; Oracle krijgt zijn offer

SAP’s aankoop van TomorrowNow in 2005 klonk als een geweldig idee: onderbieden Oracle over steun en knijp je grootste rivaal. En toen kwam rechtszaak van Oracle.

SAP zei maandag dat het zal de wind naar beneden de activiteiten van TomorrowNow, welke derde partij ondersteuning voor Oracle-applicaties geleverd. In een verklaring, SAP zei dat het werkt samen met 225 huidige klanten TomorrowNow om terug te keren om de steun van Oracle of andere opties.

De verkoper enterprise applicaties zei in een beknopte verklaring dat zij aangaat afbouwen TomorrowNow op 31 oktober.

Waarom gebeurde dit? Hier zijn een paar gedachten

Wat betekent het veranderen? Niet een hele hoop. Samen met de printer inkt op $ 5.000 + per gallon, mobiele overzeese roaming-op $ 3 per minuut, uitbestede opslag bij $ 3 per GB per maand, onderhoud van de software met 95% bruto marge is een van de meest ‘lege calorieën’ in tech uitgaven .

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september

De Oracle rechtszaak tegen SAP TomorrowNow en het was een enorme afleiding en SAP echt hoefde niet de slechte pers. TomorrowNow is een offer voorsprong van een schikking met Oracle – er is een nederzetting hoorzitting gepland voor oktober 6.; Customer prijzen en pricing power. Een van de hot topics op de Enterprise Onregelmatige mailing list in de laatste week was de prijsverhogingen op de steun van SAP en Oracle. De grote vraag van de prijsstijgingen: Waarom klanten mee te spelen? Het antwoord voor mij is vrij eenvoudig: Klanten hoeven geen keus. Je kunt niet uitrukken ERP software zoals het is een tekstverwerker. Het doet pijn. Uw keuzes zijn om een ​​prijsverhoging op de steun slikken of het risico uw bedrijf om wat deeg te slaan. Zowel SAP en Oracle hebben pricing power en in deze nieuwe wereldorde je echt niet zoiets als TomorrowNow vast te schroeven up nodig. Vinnie Mirchandani samenvat

Tijden zijn veranderd. Als SAP TomorrowNow kocht het was werkelijk over het aanvallen van Oracle. Bedrijfsstrategie? Niet nodig als u zou kunnen vasthouden aan Oracle chief Larry Ellison. Maar een grappig ding gebeurde tijdens dit luchtgevecht: Er is een comfortabele duopolie gaande. Er is een reden Oracle en SAP hebben pricing power: Die twee zijn de enige ERP-wedstrijd in de stad. Zeker dat ze concurreren op verticals en in afzonderlijke deals, maar over het algemeen het leven is niet zo slecht voor deze twee. Het is geen zero sum game door een stuk en de splitsing van de markt in helften zinvol.

Enterprise Software;? TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software, Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september