Terwijl Apple richt zich op China, iedereen vergat India

India kan ‘s werelds tweede grootste land door de bevolking met 1. 21 miljard inwoners, maar China is belangrijkste focus van Apple in de afgelopen tijd zijn geweest, als’ s werelds grootste landen, dankzij de bloeiende economische groei.

Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice, e-commerce; Flipkart en Paytm worden direct rivalen, het instellen van het podium voor de e-commerce strijd; Start-Ups,? Waarom de Chinese India’s Hike bode in een eenhoorn en wat hebben getransformeerd WhatsApp kunnen leren, IT-prioriteiten; Cognizant herziene omzetverwachting stuurt rillingen door de Indiase IT

Maar in de laatste paar maanden, Apple heeft gezien tussen een 300-400 procent stijging van de iPhones verkopen in India, volgens een rapport van The Economic Times. Dat kan zijn wanneer het bedrijf de volgende melkkoe ligt, maar het bedrijf heeft een achterbank aanpak van de opkomende markt genomen.

Apple heeft zijn eerste kwartaal uitgebracht voor de nieuwe 2013 fiscale jaar, met inbegrip van de omzet over de vakantie periode december gewoon weg.

Volgens het rapport, het bedrijf is “in het midden van een uitgebreid reclame en marketing campagne voor de iPhone”, die het begin van een “volgehouden inspanning van Apple” in een poging om te concurreren met Samsung in de regio zou kunnen zijn. In het proces, heeft Apple naar verluidt toegenomen haar personeelsbestand in het land door vijfvoudige.

Het lijkt in tegenspraak met de opmerkingen van Apple chief executive Tim Cook tijdens het bedrijf derde kwartaal vorig jaar. In antwoord op een analist die wilde weten waarom Apple zo succesvol was niet zoals het zou kunnen worden in de Indiase markt, Cook zei dat hij “geloof [s] Apple heeft een hoger potentieel in de middellange termijn in sommige andere landen.”

Toch heeft hij er rekening mee dat, “dit betekent niet dat we niet de nadruk te leggen in India.”

Apple’s iPhone te krijgen opname in de Indiase markt, waar Samsung beslist de zitstok en domineert de markt, heeft het bedrijf aanzienlijk geholpen, te midden van vertragende groei in de VS en Europese markten.

Terwijl de Cupertino, Californië gevestigde bedrijf heeft in de afgelopen jaren op het grootste deel schijnbaar genegeerd India als een van de BRIC-landen van de economische ontwikkeling van grootmachten-waarvan Brazilië, Rusland, India en China-de iPhone maker omvat heeft in plaats daarvan concentreren op; het uitbreiden haar aanwezigheid in de detailhandel op het vasteland van China.

Om zijn marktaandeel uit te breiden en verder op de iPhone jus trein, Apple is een van de BRIC-landen door de storm te nemen, en terwijl China doet het goed -Rond 12-15 procent van de totale omzet van Apple, volgens Q1 cijfers;-India is een inhaalslag, en snel.

Recente laatste comScore cijfers suggereren dat de smartphone penetratiegraad in de ontwikkelde landen-met name de Verenigde Staten markt-, bedraagt ​​meer dan 50 procent, of de helft van de bevolking. In India, de figuur staat op slechts 10 procent.

Maar dat enorme groei in de verkoop van de iPhone komt uit een klein deel van de bevolking, misschien een of tweehonderd miljoen mensen. Het klinkt als veel, maar in een enorme markt van meer dan een miljard inwoners, het is slechts een druppel in de oceaan.

Dit vormt een probleem voor Apple. Het kan zowel ‘afprijzen’ van de iPhone door de productie van het apparaat met lagere specificaties, of verlagen van de winstmarges op het apparaat en de verkoop van de huidige iPhone 4, 4S of 5 modellen-of een combinatie daarvan-en dus sterk verminderen van het apparaat verkoopprijs.

Apple zal waarschijnlijk in plaats daarvan richten op dat 10 procent van de Indiase markt agressief, in plaats van de herinvoering van de iPhone 3G of 3GS, in de zich ontwikkelende markt, die een versplintering risico voor de bredere iPhone markt zou opleveren.

Marktaandeel grijpen is geen sprint, het is een marathon.

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

Flipkart en Paytm worden direct rivalen, het instellen van het podium voor de e-commerce battle

Waarom de Chinese India’s Hike boodschapper hebben omgevormd tot een eenhoorn en wat WhatsApp kunnen leren

Cognizant herziene omzetverwachting stuurt rillingen door de Indiase IT