SmoothWall SmoothGuard 1000-UTM recensie

Een goed gevestigde leverancier van software-gebaseerde security tools, heeft SmoothWall de volgende logische stap genomen door het ontwikkelen van een op hardware gebaseerde UTM (Unified Threat Management) apparaat voor kleine tot middelgrote bedrijven Echter, in plaats van alleen de software porten naar een low-cost platform (een gemeenschappelijke aanpak in deze markt), heeft het bedrijf gegaan voor een ambitieus dual-core-aangedreven apparaat, waardoor het van belang zijn voor breed scala van bedrijven, groot en klein.

Een blik op de hardware specs van de SmoothGuard 1000-UTM en je weet dat het iets speciaals. Inderdaad het is veel meer een server dan een gewone toestel, met een Intel Core 2 Duo-processor ondersteund door 1GB DDR2 geheugen en een PCI Express I / O-bus, plus een 60 GB SATA harde schijf op zowel de Linux-gebaseerd besturingssysteem te houden en de SmoothWall software.

Het apparaat zelf wordt geleverd in een vrij standaard case 1U rack-mount die ook beschikt over zeven multifunctionele Gigabit Ethernet-poorten. Deze zijn verbonden via de PCI Express-bus voor een maximale doorvoer en kan worden gebruikt om de interne netwerken te verbinden of met het internet via externe routers / modems en het opzetten van gedemilitariseerde zone (DMZ) voor het publiek gerichte servers.

Maximale routing prestaties tussen de havens is 933Mbps (full duplex) met VLAN-ondersteuning van een ingebouwde optie op alle poorten, samen met load balancing van zowel inkomende als uitgaande verkeer plus automatische failover mogelijkheden. Failover een tweede stand toestel is ook een optie.

Zoals met de meeste apparaten, is een web-gebaseerde interface voorzien voor de installatie en het beheer. We vonden dit een makkelijk te gebruiken, maar er is heel veel grip op te krijgen. In feite, als gevraagd om een ​​zwakte bij de SmoothGuard 1000-UTM te identificeren, zou het moeten de enorme hoeveelheid opties en instellingen beschikbaar zijn. Echter, hoeft u niet alles te tweaken en het duurt niet zo lang om het werkend te krijgen nemen, met een nuttige archief beleid die kunnen worden gedownload om te beginnen. De bijbehorende documentatie is vrij goed, en wordt aanbevolen lezen voordat u aan boord voor het proces. Als alternatief, zullen de meeste resellers bieden aan de installatie van het apparaat en, als je wilt, zorgen voor voortdurende beheer en ondersteuning.

Bestaande SmoothWall klanten zullen de software die betrokken zijn zeer vertrouwd vinden want het is een combinatie van een aantal bestaande producten die vier sets van security tools, te beginnen met de eigen Stateful Packet Inspection (SPI) firewall bieden. Dit kan worden gebruikt om een ​​of alle interfaces, intern of extern plus DMZ poorten beschermen. Dynamische en statische NAT (Network Address Translation) faciliteiten zijn ook geïntegreerd, samen met ondersteuning voor Layer 7 packet analyse en inbraakdetectie en -preventie (IDS / IDP).

Veilige toegang op afstand is de tweede van de vier gereedschap sets, met een geïntegreerde VPN (Virtual Private Network) gateway staat de behandeling van zowel de site-to-terrein en externe gebruiker tunneling. Interessant SmoothWall tegen de trend in het adviseren van de Layer 2 Tunneling Protocol (L2TP) voor de toegang en telewerkers op afstand – vooral omdat het geen extra clientsoftware nodig. Echter, wordt IPsec ook ondersteund indien gewenst en is de standaard bij het opzetten van een permanente plaats-aan-plaats tunnels, met ondersteuning voor een reeks van encryptie-technologieën, waaronder zowel 3DES en de nieuwste AES (Advanced Encryption Standard) algoritmen. Gebruiken certificaten wordt ook voorzien met vooraf gedeelde sleutels voor compatibiliteit met andere apparaten.

Geen vaste grenzen worden gesteld aan het aantal van tunnels die kan worden ondersteund door de SmoothGuard apparaat, en er zijn geen licentiekosten grenzen niet. Bovendien, er is volop ruimte met een geclaimde throughput plafond van 200 Mbps per poort met behulp van IPsec met AES-encryptie.

Daarna komt webbeveiliging en content filtering, met ongeveer 16 afzonderlijk configureerbare beveiligingsbeleid hier beschikbaar. Deze gebruiken Dynamic Content Analysis (DCA) technologie SmoothWall’s te categoriseren en te filteren inhoud op de vlieg om, bijvoorbeeld, blok aanstootgevend materiaal en het scherm uit ingesloten virussen, spyware, browser exploits en andere kwaadaardige code. Het beveiligingsbeleid kan worden toegewezen aan Active Directory, LDAP en RADIUS-verificatie groepen met verdere aanpassing afhankelijk van het tijdstip van de dag een andere handige optie.

De definitieve toolset is ontworpen om e-mail systemen met behulp van meerdere scanners om het scherm uit virussen en spam van zowel POP3 opgehaald en SMTP-bezorgde berichten te beschermen. Updates worden automatisch gedownload en toegepast om de vijf minuten en verdachte berichten kunnen worden gemarkeerd, vallen of doorverwezen naar een quarantaine mailbox. Ondersteuning voor real-time zwarte gat lijsten is ook gebouwd in, samen met de bescherming tegen phishing-aanvallen en faciliteiten om specifieke soorten bijlage te verwijderen.

Een volledige set van rapportage en alarmering gereedschappen completeren het SmoothGuard pakket. U kunt bijvoorbeeld het genereren van een lijst van de meest bezochte websites, tijd besteed browsen en gebruikte bandbreedte, evenals spam en virus activiteit. Rapporten kunnen worden gegenereerd op aanvraag met faciliteiten beschikbaar voor export gegevens voor gebruik in derde rapportage pakketten zoals Crystal Reports.

De SmoothGuard 1000-UTM levert een uitgebreide set van security tools op een krachtige hardware platform. Het is niet goedkoop en het doet niets af aan de noodzaak van een andere voorzorgsmaatregelen veiligheid; het is ook verre van een ‘set and forget’ oplossing, die een behoorlijke hoeveelheid setup werk. Bedrijven met gedistribueerde netwerken kan ook het ontbreken van gecentraliseerd beheer een probleem. Anders dan dat, maar dit SmoothWall apparaat heeft een veel gaande is gekregen, met name voor grotere organisaties worstelen met de problemen met de prestaties die goedkopere alternatieven kunnen teisteren.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop