Whangarei is Nieuw-Zeeland’s eerste gigacity

Drie jaar geleden, Manaia View School, in Whangarei, werd de eerste school in Nieuw-Zeeland te worden aangesloten op glasvezel onder de regering van NZ $ 1350000000 Ultrasnelle breedband project.

Telco’s; Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s, Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G proeven; Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia

Vandaag is gastheer van de aankondiging dat Whangarei de eerste fiber stad van het land was geworden, twee maanden eerder dan gepland en, zoals communicatie minister Amy Adams wees erop, vijf jaar vooruit van Auckland.

Adams beschreef de voltooiing van de vezel uitrol in de stad als een “belangrijke mijlpaal”. In het hele land, zei ze, 7000 studenten hebben nu toegang tot UFB.

Adams zei dat het van groot belang voor het welslagen van het project dat de andere gemeenschappen te nemen eigendom van het project als Whangarei heeft gedaan was.

De uitrol in Whangarei werd voltooid door de gemeenschap in handen elektriciteitslijnen bedrijf Northpower zonder veel van de problemen gezien in andere regio’s, door rijgen glasvezel op bestaande elektriciteitspalen.

Northpower Fibre ontwikkelde een aantal innovatieve technieken om dat proces sneller te maken, zoals het verbinden vezels, terwijl het in de lucht, zei voorzitter Jo Brosnahan.

Bij de aankondiging, minister-president John Key zei dat het UFB project wordt gedreven door een appreciatie van de transformatieve kracht van het internet, in het bijzonder in een land dat te lijden heeft gehad van “de tirannie van de afstand ‘voor zo lang.

Sleutel ook gesuggereerd dat terwijl de UFB projecten aangegeven doel vezel 75 procent van de bevolking, dit kan worden uitgebreid.

Hij zei toen een aantal mensen gevraagd waarom de regering zou besteden NZ $ 1350000000 op UFB hij vergeleek het met grote wegwerkzaamheden kost een vergelijkbaar bedrag.

“Ik denk dat als het gaat om het opheffen van de prestaties, capaciteit en leefbaarheid van Nieuw-Zeeland niets zal dat doen, zoals UFB,” zei hij.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G trials

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’