Wat op aarde zijn ze het voeden van de Bansals?

The Economic Times voert deze opmerkelijke feitje over de toonaangevende e-commerce bedrijven in India. Namelijk dat het merendeel van hen begon door iemand met de naam “Bansal”.

Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en vrije stem, Cloud;? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen; MKB; GoDaddy koopt WordPress management tool ManageWP, E-Commerce; PayPal breidt samenwerking met MasterCard

Leidt de heffing zijn de ontembare duo van Sachin Bansal (leeftijd 32) en Binny Bansal (leeftijd 31) – die geen verband houden – die elkaar ontmoetten tijdens zijn studie aan een van de legendarische Indian Institutes of Technology (deze in Delhi). Ze gingen op gevonden Flipkart, toonaangevende e-commerce spelers van India en het enige dat staat tussen Amazon en India overheersing. (Overigens, beiden had eerder werkte bij Amazon.)

Voer Rohit Bansal, die opgericht e-commerce bedrijf Snapdeal, waarvan de omzet is ongeveer de helft van aartsrivaal Flipkart’s. Volgens het artikel, beide groepen Bansals groeide op slechts vier uur rijden van elkaar in de Indiase deelstaat Punjab.

Dan is er de Myntra, die gespecialiseerd is in kleding en mogelijk de derde belangrijkste e-commerce bedrijf (en concurrent van Flipkart) in India, opgericht door – geen prijzen voor het raden – een ander Bansal. Mukesh, zoals de Flipkart oprichters, toevallig ook de tas een felbegeerde plek op het Indian Institute of Technology.

Ook het maken van de “Top 5 Bansals in e-commerce” lijst wordt Peyush Bansal (30), die opgericht toonaangevende online brillen website LensKart.

Al met al, op basis van het stuk, de vijf ongerelateerde Bansals en hun vier bedrijven – Flipkart, Myntra, Snapdeal en LensKart – controle over 85 procent van India’s volledige e-tailing industrie.

Natuurlijk, de volgende vraag is, wat op aarde is hier aan de hand? Zijn de Bansals spiking hun daal (linzen) en Sabzi (groenten) met een soort van oude Vedische voedsel voor de hersenen?

De Bansals zijn in principe Banias, oorspronkelijk, handelaren van graan en kruiden die ook winkeliers en geldschieters waren. In de hindoe-hiërarchie, zij maken deel uit van de Vaishya kaste, die rangen onder Brahmanen (voorheen priesters, die werden gestut in de koloniale tijd en de gegeven administratieve functies) en Kshatriyas, de krijger klasse.

Samen vormen deze drie kasten onderwierp de dalits of ‘onaanraakbaren’, die onterend werk of banen beschouwd als smakeloos, zoals het vegen van de straat of werken met leer te zijn uitgevoerd. Al duizenden jaren, werden ze gediscrimineerd – vaak heftig dus – en waren chronisch geen toegang tot hulpbronnen zoals drinkwater en scholen in post-onafhankelijkheid van India.

Banias zijn typeren als zuinig en gewiekste zakenlui. De Agarwals zijn een sub-kaste van de Banias, dat is wat de Bansals zijn.

Het blijkt dat Agarwal ondernemers, verspreid over verschillende delen van Noord- en West-India, behoren tot de meest succesvolle en rijke hier te vinden, en omvatten telecom gigant Airtel oprichter Sunil Mittal en staalmagnaat en hoofd van ArcelorMittal, LN Mittal, oa .

Dus, wat maakt de Bansals teek? “In veel families, zijn we gewend aan het hebben van de strategie voor het ontbijt, goed voor de lunch, en operaties voor het diner van een vroege leeftijd,” zei Chaitanya Aggarwal, 30, de oprichter en chief executive officer van Juvalia & You, een online shopping portal in een ander artikel over hetzelfde onderwerp Economic Times.

Charan Singh, een professor aan het Indian Institute of Management-Bangalore, zei dat het succes van het Agarwal-Bansals heeft niets te maken met genen en is meer een factor van sociale interacties. “Het kan worden vergeleken met de joodse gemeenschap in de Verenigde Staten die nog steeds topfuncties in de Amerikaanse banksector te houden. Het succes ratio is een factor van sociale interacties, op basis waarvan de financiën worden verhoogd of marketing wordt gedaan. Een paar successen in een gemeenschap hebben potentieel om zijn paradigma te veranderen. ”

Het hebben van toegang tot een netwerk fondsen en middelen kan het verschil maken. Dit is iets dat velen in India, net als de laagste kaste Dalits niet hebben, iets dat schreef ik hier over bij het zoeken naar claims van een stijging van de dalit ondernemerschap.

Het internet detailhandel is niet de makkelijkste spel om te spelen in India, gezien de vele logistieke hoofdpijn betrokken.

Daarom is afkomstig uit een omgeving waar de basisprincipes van kopen en verkopen in jou werden geboord op zeer jonge leeftijd maakt de Bansals een natuurlijke pasvorm in de e-commerce ruimte.

Zij zullen uiteraard binnenkort in de war met Jeff Bezos, een Princeton elektrotechniek en informatica afgestudeerde die een groot deel van de New York zakenbanken bekabeld met hun tech behoeften.

Dat zou een interessant gevecht om naar te kijken.

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen

GoDaddy koopt WordPress management tool ManageWP

PayPal breidt samenwerking met MasterCard