Universiteit opent school voor hackers

De University of Abertay in Dundee zal de Bachelor of Science undergraduate natuurlijk draaien in ‘Ethical Hacking en tegenmaatregelen “te beginnen in het volgende academiejaar in oktober.

Ongeveer 30 studenten worden ingeschreven in de cursus, die de universiteit zegt dat een afgestudeerde met kennis van hoe de illegale computer aanvallen kunnen worden uitgevoerd en hoe deze kan worden gestopt te bieden.

De cursus catalogus beschrijving zegt: “Op dezelfde manier dat de politie rechercheurs moeten weten hoe dieven kunnen stelen, computer systeembeheerders moeten weten wat hackers kunnen doen.”

De universiteit zei dat het heeft de opleiding in reactie gelanceerd om de vraag naar mensen met de vaardigheden om de veiligheid van de corporate IT-netwerken te testen. “Er zijn een toenemend aantal naleving regelgeving en verzekeringen die aandringen bedrijven uit te voeren veiligheidscontroles op hun netwerken,” een vertegenwoordiger van de academische instelling gezegd.

De universiteit benadrukte ook het zal doorlichten studenten “heel voorzichtig” in overeenstemming met de richtlijnen van Binnenlandse Zaken en dat zij zullen nauw in de loop worden gecontroleerd. “We zijn niet van plan hen de volledige set van tools op de eerste dag te geven,” zei de vertegenwoordiger.

Hoewel veel van de bestaande undergraduate informatica graden bestrijken elementen van deze nieuwe cursus, Abertay claimt de eerste Britse universiteit om een ​​speciale opleiding te bieden in het hacken zijn.

Er zijn ook ethisch hacken opleidingen en kwalificaties worden aangeboden door private sector IT-opleiding organisaties zoals de Training Camp, die een cursus van twee jaar geleden gelanceerd.

Andy McCue van Silicon.com gemeld uit Londen.

GoDaddy koopt WordPress management tool ManageWP

Video: 3 waardevolle tips van bekende tech ondernemers

Video: 3 tips voor het huren van Millennials

nieuw business model van Microsoft voor Windows 10: betalen om te spelen

MKB; GoDaddy koopt WordPress management tool ManageWP, MKB; Video: 3 waardevolle tips van bekende tech ondernemers, MKB; Video: 3 tips voor het huren Millennials, Enterprise Software, nieuwe business model van Microsoft voor Windows 10: betalen om te spelen