Telstra ontkent NBN achter Adam Internet buy

Telstra heeft ontkend dat de overname van Adam Internet is een beweging om meer klanten veilig te stellen voordat het bedrijf begint de ontmanteling van zijn toegang kopernetwerk en het overdragen van de klanten op de National Broadband Network (NBN) om contante betalingen te ontvangen van de federale regering.

Telstra, kondigde vanmorgen, dat – onder voorbehoud van goedkeuring – zij een overeenkomst voor de verkoop Adelaide-gebaseerde internet service provider (ISP) Adam internet voor een bedrag dat het bedrijf heeft geweigerd te onthullen was aangegaan.

Telstra zullen betalingen voor de klanten maakt zij af van zijn netwerk en op de NBN ontvangen als onderdeel van het; AU $ 11000000000 deal; gesloten met NBN Co en de overheid. Telstra Innovatie Producten en Marketing Group Managing Director Kate McKenzie vertelde journalisten vanochtend dat de deal met Adam Internet betekent niet dat Telstra extra betalingen van Adam Internet-klanten ondertekenen op de NBN zal ontvangen.

Dit is niet de aard van die betalingsregelingen veranderen at all.

Onze motivatie voor het kopen van Adam internet is dat we op zoek naar de waarde-bewuste deel van de markt, waarvan wij denken dat [Adam] is zeer goed serveren. Er is een goede kans voor groeipotentieel.

Adam Internet heeft momenteel iets minder dan 100.000 klanten, en Adam de enige eigenaar en uitvoerend voorzitter Greg Hicks zei dat hij kwam pas tot het besluit om het bedrijf te verkopen in het weekend.

Ik heb aanbiedingen op de tafel had van vrij goed elke aanbidder van de afgelopen vijf jaar of tien jaar, “zei hij.” Ik heb gekeken naar dit over de afgelopen zes maanden, [maar] tot het weekend, had ik niet volledig besloten dat de deal op de tafel een toekomst voor Adam, en veiligheid voor het personeel zou laten zien.

Hicks zei dat het business as usual zou zijn voor nu, met het bedrijf nog steeds de zelfde producten aan klanten aan te bieden, maar zei dat het voordeel van de verkoop aan Telstra is dat Adam nu kan bieden een heel scala aan nieuwe producten.

Er is een heleboel andere producten er zijn, dat kan toevoegen aan het merk, “zei hij.” Het is niet een mini-Telstra. Het is business as usual.

Wanneer iiNet Internodium kocht in 2011, Adam Internet zei dat het was “de enige echte overgebleven Zuid-Australische ISP.” Vandaag de dag, Hicks zei dat het bedrijf bleef een Adelaide bedrijf, ondanks de verkoop aan Telstra.

Internodium vandaag geprobeerd om ontevreden Adam Internet klanten na te streven door de aankondiging van een nieuwe deal voor Zuid Australiërs, die zouden moeten ze krijgen gratis set-up en drie maanden gratis breedband op een 200GB per maand of hoger plan dat is gebundeld met een telefoon service voor 24 maanden.

Hicks zei dat hij niet bezorgd over klanten verschuift naar Internode was.

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië, Telco’s, Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

“We verliezen net zo veel klanten om Telstra op dit moment. Het is een bewegend doel, deze industrie,” zei hij.

McKenzie zei dat de deal was onderdeel van een “multi-branding strategie” dat veel bedrijven nu gebruik maken, en sloot niet uit Telstra het maken van verdere acquisities langs de baan.

Van tijd tot tijd, we kijken er naar wat er in de markt, “zei ze.” Ik zeg niet dat er duizenden [van bedrijven te koop] ​​die er zijn, maar zonder twijfel, zullen we doorgaan met [blik].

Ze zei dat Telstra de vaste breedbandmarkt niet zag als verzadigd, en zei dat het bedrijf nog steeds zou trachten haar klantenbestand organisch groeien.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice