Telstra begint de voorbereiding voor data-retentie regime

Telstra heeft toegezegd om de gegevens van klanten in Australië als onderdeel van de nieuwe verplichte data-retentie regime op te slaan, ondanks dat het niet nodig is om dit te doen in het kader van de wetgeving die de Senaat op donderdag.

De wetgeving, die een laatste pas met de wijzigingen in het Huis van Afgevaardigden zal moeten, ging de Senaat met de Arbeid en de Coalitie samen te werken om het stemmen via, 43 stemmen voor en 16.

Telecommunicatie-bedrijven zullen worden gegeven 18 maanden na de laatste passage van de wetgeving om de systemen van de klant call records, toegewezen IP-adressen, factuurgegevens, locatiegegevens en andere persoonlijke gegevens voor twee jaar warrantless toegang van de wetshandhaving op te slaan ontwikkelen.

The Greens, en onafhankelijke senatoren David Leyonhjelm en Nick Xenophon, bracht meer dan een dag een poging om een ​​aantal amendementen te verplaatsen over de wetgeving, variërend van het beperken van de opslag tot drie maanden te dwingen de wet-handhavingsdiensten aan een bevel te verkrijgen voordat de toegang tot data .

Alle amendementen werden neergeschoten door de overheid met de steun van de Arbeid oppositie.

Australië’s grootste telecommunicatiebedrijf, Telstra, had lang gewaarschuwd voor de gevaren van de regeling, met inbegrip van het feit dat het een “honingpot” voor potentiële hackers zouden creëren. Telstra slaat momenteel een aantal, maar niet alle van de krachtens de wetgeving op 13 verschillende systemen vereiste gegevens. Onder het nieuwe regime, zal Telstra al deze gegevens te bundelen in één systeem om de toegang makkelijker voor agentschappen te maken.

In een blogpost op vrijdag, Telstra’s chief information security officer Mike Burgess zei Telstra had al besloten om de gegevens versleuteld op te slaan, in Australië.

“Met de wetgeving die door het parlement, wilden we al onze klanten dat we de beveiliging van gegevens zeer serieus te verzekeren, en we zullen het beschermen van de gegevens verzameld in het kader van dit nieuwe regime,” zei Burgess.

Er is een periode van twee jaar om de regeling uit te voeren en we zullen gebruik maken van deze tijd om ervoor te zorgen dat we de juiste bescherming op zijn plaats. We zijn nog in ontwikkeling onze implementatie plannen, maar we hebben al besloten om onze klant metadata gecodeerd aan faciliteiten hier in Australië op te slaan. Terwijl geografie alleen is niet een goede maatstaf voor de veiligheid, het opslaan van de gegevens in Australië zou moeten helpen verminderen de zorgen van sommige klanten.

Elke veiligheid strategieën die we implementeren voor het bewaren van gegevens zal voortbouwen op de bestaande maatregelen hebben we al op zijn plaats om onze netwerken en klantgegevens, waaronder intrusion detection systemen en andere actieve netwerk monitoring van het netwerk op te sporen, te analyseren en te reageren op geïdentificeerde zekerheid veilig te stellen voorvallen.

De Groenen geprobeerd om wijzigingen te verhuizen naar telecommunicatie-bedrijven nodig hebben om de gegevens in Australië op te slaan, maar de Arbeid en de overheid neergeschoten deze wijzigingen.

De website heeft getracht informatie van andere telecombedrijven op de vraag of ze ook van plan om de gegevens in Australië op te slaan.

Telco’s eisen Commonwealth stomp voor het bewaren van gegevens; Nederlandse rechter schorst verplichte data-retentie wetgeving; Hoe het AFP verkocht Abbott op bewaarplicht;? Australische wetgever kan niet telefoons te gebruiken, zal stemmen over het bewaren van gegevens; Ingehouden reeks gegevens en de kennisgeving van inbreuken set de wet te worden; AU $ 400 voor het bewaren van gegevens de kosten van vrijheid: Abbott; Optus zegt dat het bewaren van gegevens is ‘werkbare

Meer informatie over het bewaren van gegevens

Veiligheid, Re-thinking veiligheid fundamentals: Hoe verder te gaan dan de FUD; Innovatie; M2M-markt stuitert terug in Brazilië, veiligheid, FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om te werken? nu om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

iiNet CTO Mark Dioguardi zei iiNet zit niet in een haast om te voldoen aan de wetgeving.

“De gegevens worden opgeslagen in Australië, maar we moeten ook voegen we niet haasten om het uit te voeren als een hoge zakelijke prioriteit, vooral zonder inzicht in de kosten bijdrage van de overheid”, zei hij in een verklaring.

Optus bevestigde ook dat het een data-retentie implementatieplan zou ontwikkelen voordat de wetgeving in werking treedt.

De wetgeving die op donderdag, ondanks het publiek niet kennen van de volledige kosten van de regeling voor de telecommunicatie-bedrijven, noch het bedrag van de financiering die de regering van plan is om bij te dragen aan de totstandkoming van de regeling.

Op ABC radio op vrijdagochtend, procureur-generaal George Brandis bevestigd dat de kosten bereik in het rapport van PricewaterhouseCoopers was tussen de AU $ 188.000.000 en 319.000.000 $ voor het opzetten van de regeling.

“Het middelpunt daarvan is ongeveer AU $ 250.000.000 waarop de regering heeft gezegd dat het zou een substantiële bijdrage te leveren”, aldus Brandis.

De regering heeft geen enkele verplichting van de kosten die zij zal leveren aan de telco’s, die naar verwachting worden uitgewerkt in de begroting mei gemaakt, maar Brandis zei dat de kosten zullen onbelangrijk voor de industrie.

“Dit is een AU $ 43000000000 per jaar de industrie, dus wat kosten kan er in de gehele industrie zal verwaarloosbaar zijn,” zei Brandis.

Brandis weer getracht om te beweren dat de wetgeving gaat over “het bevriezen van de status quo”, ondanks Telstra bevestigt dat het zal nodig zijn om de gegevens die hij nog niet eerder opgeslagen bewaren en hoeft niet op te slaan voor eigen doeleinden.

Brandis ook gebagatelliseerd opmerkingen van Communicatie Minister Malcolm Turnbull over de manier waarop de data-retentie regime zou kunnen worden omzeild door het gebruik van apps en andere over-the-top diensten.

“Slimme criminelen bedenken manieren om de wet te krijgen,” zei hij.

Het feit is, in onderzoeken, moet je elke bron voort te zetten, en dit is een zeer belangrijke bron van onderzoeksgegevens. En juist omdat slimme criminelen zou kunnen manieren om dat betekent niet dat zij niet langer een nuttig, of zelfs een belangrijke bron van onderzoeksgegevens te vinden.

Greens Communications woordvoerder Scott Ludlam zei donderdagavond dat de Groenen steun van de wetgeving van de Arbeid een verkiezing kwestie zou maken, en zei dat hij zou proberen om de “Abbott-Shorten” wetgeving ingetrokken.

Re-thinking veiligheid fundamentals: Hoe verder te gaan dan de FUD

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen