Tegam verdedigt copyright actie tegen onderzoeker

Tegam International, de Franse ontwikkelaar van software klaagt een security-onderzoeker nadat hij kwetsbaarheden in het bedrijf Viguard antivirus software benut, heeft zijn acties verdedigd.

In 2001, Guillaume Tena beweerde een aantal kwetsbaarheden in de Tegam’s Viguard antivirus software te hebben gevonden. Het bedrijf reageerde door het initiëren van juridische stappen tegen Tena en de daaruit voortvloeiende proces betekent dat de onderzoeker kon vier maanden worden geconfronteerd in de gevangenis en hebben een € 6000 boete betalen. Daarnaast Tegam verloopt met een civiele zaak tegen Tena en vragen om € 900.000 schadevergoeding.

gedrag Tegam’s is zwaar bekritiseerd door de lezers van de website over de hele wereld, en tal van andere sites, voor naar verluidt het negeren van beveiligingsproblemen in de software in plaats van de vaststelling van hen. Echter, Tegam is absoluut van mening dat de beweringen Tena’s zijn vals en zijn motieven zijn twijfelachtig.

Eyal Dotan, hoofd van onderzoek en ontwerp op Tegam, vertelde de website Britse zuster-site de website van Australië dat het proces is “complexer dan het lijkt” want het gaat niet alleen over iemand bloot kwetsbaarheden in haar producten.

Hij beschuldigde Tena van het sturen van een e-mail naar het hoofd van de human resources bij Tegam zeggen dat hun product waardeloos was en dat hij zou gaan om het te bewijzen.

Hij voegde toe dat Tena onderzoek werd ontsierd.

“Hij deed het erg simplistisch ‘kwetsbaarheid’ onderzoek – door het wijzigen van Viguard’s uitvoerbare en gegevensbestanden op Windows 98 en waaruit blijkt dat het programma niet goed meer werkt,” zei Dotan.

In maart vorig jaar, voordat het proces, Tegam publiceerde een artikel op haar website diskrediet Tena bevindingen.

Volgens Tegam’s Web site, Tena onderzoek beweerde dat Viguard maakt gebruik van een heuristische detectie methode of een signature database te laten functioneren. Het bedrijf zei dat beide verklaringen onjuist waren.

“Belangrijkste voordeel Viguard is dat het niet virushandtekeningen nodig heeft om infecties te stoppen. Ondanks deze reactie verklaren van de feiten, de aanval op het bedrijf blijven”.

De proef wordt gehouden in een rechtbank in Parijs en zal naar verwachting sluiten op 8 maart 2005.

Munir Kotadia gemeld uit Sydney voor de website Australië. Voor meer de website Australië verhalen, klik hier.

Innovatie, Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst; Government: UK, Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel de Britse overheid, veiligheid, deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand gedacht tevoren, Beveiliging, Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen

Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst

Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel Britse regering

Uit deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand dacht voorheen

Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen