Tech Mahindra klikt op het spel staat in Comviva

Tech Mahindra heeft bevestigd dat het is om een ​​controlerend belang in mobiele betalingen en diensten bedrijf Comviva nemen.

Tech Mahindra zal de 51-procent belang in India gevestigde Comviva te kopen van de huidige eigenaar, de Bharti Group conglomeraat, voor 2,6 miljard roepies (£ 30m). Tech Mahindra zal betalen ongeveer de helft van het overeengekomen bedrag vooraf en de rest in de komende vijf jaar.

De deal is ongeveer een derde van de grootte die geruchten had het – eind vorige maand, de bedrijven, werd gedacht dat het bespreken van een regeling ter waarde 7,5 miljard rupees, (£ 85m).

Comviva, die producten, waaronder managed services en infrastructuur en application delivery platforms voor telco’s evenals klantgerichte toepassingen biedt, zal worden omgedoopt tot Mahindra Comviva.

CP Gurnani, Tech Mahindra managing director, zei dat de deal toont de ambities van het bedrijf in de mobiele telefoon. “De wereld van de mobiliteit van vandaag omvat breed scala van oplossingen, waar klanten of het bedrijf of de consument aan het rijden hun zakelijke en entertainment behoeften door middel van mobiliteit. Deze acquisitie markeert onze sterke intentie en de toegang tot de wereld van de mobiliteit producten. We zijn het toevoegen van significante mogelijkheden in gebieden zoals betalingsverkeer en VAS [diensten met toegevoegde waarde]. ”

Volgens Tech Mahindra, de “zal grote geografische bereik en de toegang tot de wereldwijde telecom spelers Comviva in staat stellen om geïntegreerde oplossingen en producten te nemen naar een grotere basis” terwijl groeien niet-biologisch en te investeren in cloud en mobiel.

Comviva heeft 130 dienstverlener en klanten van banken in 90 landen.

De overname markeert Tech Mahindra’s tweede grote kopen deze maand, na de, de verwerving van BPO bedrijf Hutchison Global Services voor $ 87.1m.

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

Flipkart en Paytm worden direct rivalen, het instellen van het podium voor de e-commerce battle

Waarom de Chinese India’s Hike boodschapper hebben omgevormd tot een eenhoorn en wat WhatsApp kunnen leren

Cognizant herziene omzetverwachting stuurt rillingen door de Indiase IT

Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice, e-commerce; Flipkart en Paytm worden direct rivalen, het instellen van het podium voor de e-commerce strijd; Start-Ups,? Waarom de Chinese India’s Hike bode in een eenhoorn en wat hebben getransformeerd WhatsApp kunnen leren, IT-prioriteiten; Cognizant herziene omzetverwachting stuurt rillingen door de Indiase IT