Surface Pro 3: grote tablet visie van Microsoft ligt in duigen

Meestal op de derde onderweg, Microsoft krijgt het recht. Eerste iteratie is normaal gesproken een beetje armzalig, tweede heeft beloofd, en de derde heeft de concurrentie huilen in hun bier.

Het idee van Surface was om een ​​inspirerende hardwareplatform dat consumenten graag bieden, en dat OEM’s zouden volgen. Deze nieuwe hardware, samen met kit geproduceerd door OEM-partners, moest in te luiden een nieuw tijdperk dat dit prachtige nieuwe Windows tentoongesteld.

Dat prachtige nieuwe Windows zelf was een reimagining. Het doel was om de verspreiding van post-PC Computing stelpen. Microsoft’s hoop zou zijn dat klanten zouden wakker, stoppen met het kopen iPad in hun miljoenen met hun gebrek aan keyboards en Office, en in plaats daarvan kopen Windows tablets in hun miljoenen.

Zoals we nu weten, dat gebeurde niet. De consument hield niet van Windows 8. Bedrijven hield niet van Windows 8. OEM’s vond het niet leuk. Niet dat dat laatste punt telde veel – consumenten en bedrijven bleef veeleisend goedkope hardware en de; markt bleef prijzen laag te houden.

De uitvoering van deze visie – vooral als we kijken naar Surface – was altijd meer opportunistisch dan het zou moeten zijn. De apparaten waren altijd pc’s verkleed te lijken iPads. Microsoft nooit geloofd in het post-PC idee, maar liever te denken over “PC Plus”. PC Plus zelf als een PC die alles wat een pc zou kunnen doen, maar ook alles wat een iPad zou kunnen doen kon doen.

(Op dit punt moeten we expliciet aan de ene kant Surface RT en Windows RT – het voegt onnodige complicaties, net als het niet nodig complicatie toegevoegd aan de markt Vergeet het bestaat, waarvan ik vermoed dat voor u gemakkelijk te doen zal zijn..)

Wat we zagen met Surface Pro v1 was iets dat leek op een tablet, maar had kritiek op het omdat het een toetsenbord nodig is, en het enige wat het deed echt goed was de traditionele Windows-bureaublad. Met Surface Pro 2 kropen we een beetje verder in de continuüm met een soort van stilzwijgende aanvaarding dit ding was eigenlijk een laptop.

Nu met Surface Pro 3, het ding wordt actief gooide als een MacBook Air concurrent. Elke schijn van dat dit een “PC Plus” goed en echt de deur gewezen.

Microsoft geconfronteerd met twee problemen als het ging om de uitvoering van de Surface visie. Aan de ene kant was het noodzakelijk om marketing bureau te houden als een gek, zowel omdat de inkomstenstroom moest worden bewaard, en altijd omdat het werd gezien als een belangrijke onderscheidende factor in de markt. Aan de andere kant, heeft Microsoft in het hele Windows 8 era worstelde met het zijn niet in staat om te ontsnappen aan de zwaartekracht van de oude manieren van denken over dingen.

Bedrijven nauwelijks herinneren hen, en de consument zal hen nooit herinneren, maar dit was niet de eerste keer dat Microsoft had geprobeerd om de wereld te krijgen te kopen in het idee van de tablet-pc.

De Compaq TC1000 dat mijn website collega James Kendrick; reminisced over vorig jaar was een goed stuk van de kit. Ik had een, probeerde mijn moeilijkste om het te gebruiken, en uiteindelijk gaf het op. Wat was een volledig op de PC geschoven in een kleine doos, en voorzien van een pen, en een versie van Windows met enkele cruft geënt dat maakte het anders gedragen op een traditionele laptop.

De cruft was nooit genoeg om het eerst een tablet. Het enige dat deed was fiddle rond de randen, veeleisende compromissen binnen de kern ontwerp van het systeem om in te schakelen.

Deze beschrijving beschrijft ook Surface. Het is een volledige PC, duwde in een kleine doos, uitgerust met een pen, en kregen een versie van Windows met cruft geënt op de top. En nogmaals, het cruft is niet genoeg om het eerst een tablet, en het is veeleisend compromissen binnen de kern ontwerp van het systeem. In dit geval, het is een laptop kunt u niet op uw schoot heel gemakkelijk, samen met een enorme prijskaartje.

Voor mij is de Surface visie was eerder als een ruimteraket proberen om genoeg voorwaartse kracht van de zwaartekracht van de aarde te klimmen leveren goed, alleen te vinden kan het niet helemaal maken en slaat terug naar de aarde met een enorme dreun.

In dit geval, de zwaartekracht is de wens van ingenieurs en managers van Microsoft om Gates ‘oorspronkelijke visie tablet-pc te laten werken.

Vandaag de dag, de Surface PC blijft een PC. Het blijft een apparaat ontworpen om commerciële efficiëntie te rijden, in tegenstelling tot post-PC-apparaten die zijn ontworpen om digitale maatschappelijke betrokkenheid te rijden. Die PC draait Windows, het loopt al je apps, het moet een vet en energie honger Intel-processor, het loopt Office, en omdat het is moeilijk om een ​​toetsenbord als je fysiek bewegen over te gebruiken, moet een pen.

Een briljante, eigenzinnige, bijna foutloos laptop vervanging; Dunner, lichter, meer flexibel, wat goed (en slecht) met de Surface Pro 3; Je hebt Surface Pro 3 vragen, Ed Bott’s got antwoorden

Wat Microsoft probeerde te doen met Windows 8 en Surface was reimagine Windows. Het doel was om een ​​nieuw besturingssysteem dat teen-tot-teen zou gaan met de iPad en de Android pretenders produceren.

Wat we nu hebben is een versie van Windows 8, waar ooit-zo zacht we plagen uit de buurt van de gedurfde nieuwe visie, het terugbrengen van het Start-menu, het afzwakken van de werking van Windows Store apps – niet dat Windows Store apps krijgt elke niveau van traction helemaal.

Nu in de marketing voor Surface Pro 3 zien we uitspraken als ‘De tablet die uw laptop kan vervangen “.

Maar al Surface Pro 3 klanten blijven zitten met een (weliswaar nice) laptop, waarop Windows draait, met een pen. Het is Windows XP Tablet PC Edition helemaal opnieuw nu.

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Windows 10, Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw desktop of lock screen, Enterprise Software, nieuwe business model van Microsoft voor Windows 10: betalen om te spelen, Microsoft, Kan de toekomst van Android Windows, Windows 10, Windows 10 tip : netwerkproblemen oplossen met een one-click reset

stilzwijgend

Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw bureaublad of lock-scherm

nieuw business model van Microsoft voor Windows 10: betalen om te spelen

Kon de toekomst van Android Windows?

Windows 10 tip: het oplossen van netwerkproblemen met een one-click reset

Lees verder

pennen

Zwaartekracht