SAP CRM 2.0: The Culture Shift Begins

(In het belang van volledige openheid, SAP is een klant van mij, maar de manier waarop ik vond dit uit was van een Google-alert, geen van hen)

Onderschat nooit de kracht van het sociale en zakelijke verandering die we ondergaan. Alstublieft. Het is groot. Het heeft invloed op de manier waarop iedereen werkt en hoe ze met elkaar omgaan en hoe ze omgaan met de instellingen. Vrijwel alle van hen. Met inbegrip van de grote kanonnen van de technologie.

De grote jongens in de wereld van enterprise software, dat Oracle en SAP zou zijn, kan te laat zijn geweest om het spel – niet echt komen opdagen veel helemaal tot 2007, maar ze bewegen zo snel als 800 pond hen in staat stelt om te bewegen.

Ik vond dit afgelopen zaterdag ochtend.

Terwijl ze op Facebook, Twitter, Flickr en YouTube is nauwelijks een “nieuwe” ding en zeker niet vernieuwend per se, is het eigenlijk belangrijk dat grote leveranciers in CRM en enterprise apps dit te doen. Er moet een middel om te communiceren met “kiezers” te zijn dat ze klanten, ontwikkelaars, partners of wie dan ook zijn. Deze sociale kanalen zijn vrij goed genesteld in de mainstream nu en voor een mainstream-technologie bedrijf om niet deel te nemen is geen zelfmoord, maar is vrij verdomd stom.

Zoals Oracle, SAP CRM is snel bewegen tot hedendaagse instrumenten op te nemen in een 21e-eeuwse cultuur. Dit is een voorbeeld van SAP te erkennen dat de samenwerking, co-creatie en communicatie worden de naam van de 21e eeuw spel en het opzetten van kanalen om te communiceren met SAP-belanghebbende partijen, in staat zijn om gegevens die van onschatbare waarde zal zijn en zal vast te leggen “biologisch” om de mensen het verstrekken van het – eerder dan gecategoriseerd door de mensen die daarom verzoekt.

Het is interessant dat SAP CRM-groep leidt de cultuuromslag bij SAP, zoveel als Oracle is een toonaangevende rol in de algehele culturele verandering van Oracle. Zijn ze afgewerkte producten, strak en functioneel? Niet door een afstandsschot. Maar de veranderingen zijn veelbelovend en hoe meer dat de rest van SAP cultuur volgt de voorsprong van de CRM-groep, hoe beter af SAP in een sterk concurrerende ruimte.

Laten we eens kijken waar dit naartoe gaat om te gaan. Is het gaat om een ​​kickstart van SAP CRM naar de rest van het bedrijf – of zullen ze breken hun teen proberen te schoppen in SAP versnelling. Ik hoop dat de voormalige, maar er is nog niet te zeggen. Maar ik ben zeker blij om het publiek te zien.

Cloud software maker Coupa bestanden voor $ 75.000.000 IPO

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Wolk, Cloud software maker Coupa bestanden voor $ 75.000.000 IPO, Enterprise Software;? TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro