Remote vegen dwarsboomt geheime dienst

Smartphones die de mogelijkheid om ‘remote wipe’ aanbieden zijn geweldig voor als je apparaat vermist en u wilt uw gegevens te verwijderen, zodat iemand anders niet kan kijken, maar niet zo geweldig voor de United States Secret Service (USSS).

(Credit: USSS)

De mogelijkheid om ‘remote wipe’ sommige smartphones zoals de BlackBerry en iPhone werd veroorzaakt ravage voor wetshandhavingsinstanties, volgens USSS speciale agent Andy Kearns, spreken gisteren over de mobiele telefoon forensisch onderzoek op de AusCERT 2010 security conferentie.

Het probleem is dat medeplichtigen op afstand kunnen vegen de telefoons als de agentschappen niet vergeten om de batterij te verwijderen of uitschakelen van smartphones voordat u ze af naar het forensisch laboratorium, zei hij.

“Dus als je hebt een verdachte gekregen en neemt u de mobiele telefoon uit de buurt van hem, en hij heeft er iemand aan de buitenkant die kunnen helpen te krijgen op de [remote wipe] website om zijn telefoon weggevaagd, wordt al uw bewijs verdwenen voordat u de kans krijgen om te onderzoeken, “zei hij.

Kearns zei dat hij nooit persoonlijk geconfronteerd met de situatie, maar hij wist de andere examinatoren die moest.

“Soms heb je een mobiele telefoon die wordt geleverd in dat wordt afgeveegd, [maar] het is niet zo gemeen,” zei hij. Agenten werden getraind om apparaten uit te schakelen, maar Kearns gewaarschuwd dat niet alle handhavende instanties hadden dezelfde kennis.

Hopelijk onze agenten zetten de mobiele telefoons in een Faraday tas die is afgeschermd, het trekken van de batterij [out] en ze uit te schakelen [voor] om ze in de afgeschermde laboratorium.

Ben Grubb is het bijwonen van AusCERT 2010 aan de Gold Coast als gast van AusCERT.

BlackBerry DTEK50 niet in slaagt om de veiligheid lat hoger

‘Quadrooter’ gebreken van invloed zijn meer dan 900 miljoen Android-telefoons

BlackBerry maakt zijn Hub software beschikbaar op Android-apparaten

Veiligheid, BlackBerry’s DTEK50 niet in slaagt om de veiligheid lat, veiligheid, Quadrooter ‘gebreken van invloed zijn meer dan 900 miljoen Android-telefoons, mobiliteit; BlackBerry maakt zijn Hub software beschikbaar op Android-apparaten, veiligheid, BlackBerry’s’ verbeterd ‘crypto brengt dezelfde veiligheid, minder vertrouwen

BlackBerry ‘verbeterd’ crypto brengt dezelfde veiligheid, minder vertrouwen