Quantum trekt zich terug uit de harde schijf biz

Aandeelhouders ingestemd met de verkoop, van de harde schijf business-to-concurrent Maxtor, kondigde in oktober;. De verkoop van harde schijven is ondraaglijk geweest om veel bedrijven geconfronteerd; onvoorspelbare vraag, de moordende concurrentie en lage winstmarges.

. Nu Quantum, een 3000-werknemer bedrijf met hoofdzetel in Milpitas, Californië, is, uit om meer te worden zoals storage bedrijven zoals EMC dat de opslag van producten en diensten in plaats van onderdelen te verkopen. Die strategie zal nemen; overnames van bedrijven met expertise in zowel de opslag hardware en, software, chief executive Michael Brown zei in een interview.

Het bedrijf, waarvan de belangrijkste producten zijn de DLT tape back-up systemen en hun; onlangs vrijgegeven SuperDLT opvolgers, de ATL lijn van tape, bibliotheken – robotsystemen dat een groot aantal back-up tapes shuffle – en de Snap lijn van opslagservers.

Ongeveer een derde van vorig jaar het bedrijf 1400000000 $ aan inkomsten kwamen uit het verpakken van haar producten met diensten zoals consultancy of hulp bij de installatie; Brown gezegd. Het bedrijf hoopt dat de fractie te verhogen tot de helft, in het volgende jaar, zei hij.

Een grote ruimte voor groei, met name voor geautomatiseerde tape library producten, is; high-end storage area networks (SAN’s) besteed aan pendelen gegevensopslag, tussen servers en diverse opslagapparaten. Quantum geïnstalleerd 300 SAN’s in, 2000, zei Brown.

Het bedrijf heeft een sterke business met zijn tape back-up; systemen – in het bijzonder omdat de klanten blijven kopen tapes, zelfs nadat ze hebben, kocht de tape drive. Tape sales injecteren ongeveer $ 200 miljoen tot $ 250 miljoen in kas Quantum’s per jaar. Maar het bedrijf wordt geconfronteerd met concurrentie met een, nieuwe tapedrive, Linear Tape Open “Ultrium” systemen, gesteund door, Hewlett-Packard, Seagate, IBM en StorageTek.

Het voordeel Brown rekent op dat SuperDLT drives het kan lezen, de oudere DLT-formaat tapes, terwijl de Ultrium-stations niet kan.

Quantum had gehoopt om spin-off zijn Snap divisie als een apart bedrijf, maar, het huidige economische klimaat ontmoedigt een dergelijke stap, zei Brown,. Uiteindelijk hoopt het bedrijf om verder te gaan met het plan.

NetApp introduceert mid-tier systeem voor data meren, partners met Zaloni

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip

Opslag; NetApp introduceert mid-tier systeem voor data meren, partners met Zaloni, Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, datacenters, Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren; opslag; Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip