Op zoek naar Silicon Valley ‘- ZERO1 ambitieuze kunstfestival

ZERO1 uitvoerend directeur Joel Slayton en Jaime Austin – Curator en Directeur van Programma’s voor ZERO1

ZERO1, de tweejaarlijkse kunst en technologie festival, kondigde een enorme expansie in het programma van dit jaar, met meer dan 100 kunst installaties Bay Area breed en 40 arts musea, galeries, en studio’s deel te nemen. Het thema dit jaar is “Zoeken naar Silicon Valley.”

De aankondiging van het programma van dit jaar werd gedaan op SFMOMA, dat is een van de vele kunsten organisaties die deelnemen aan het festival van dit jaar zal plaatsvinden.

Jaime Austin, conservator en directeur van programma’s voor ZERO1, zei dat het idee voor het thema “Op zoek naar Silicon Valley” kwam uit haar ervaringen van vergadering bezoekende kunstenaars op de luchthaven en hun wens om Silicon Valley te zien.

Ik zou ze rijden rond om de eBay-campus, en Yahoo! maar er is niet veel te zien, de architectuur is als een business park, niets aan de Silicon Valley te onderscheiden van overal.

“Ik realiseerde me ook dat Silicon Valley is net zo goed een idee als het is een plek, en dat mensen van over de hele wereld hebben hun idee van Silicon Valley.”

Ze heeft samen met curatoren uit Zuid-Korea, Londen, Amsterdam en Berlijn, om te helpen samen te brengen van een breed scala aan artistieke adviezen over het onderwerp “Silicon Valley.”

Ik sprak ook met Ben Davis, oprichter van creatief bureau Woorden Pictures Ideeën, en de maker van de Bay Lights project, een ambitieuze $ 8.000.000 arts project dat deel uitmaakt van het programma ZERO1’s. Het zal een lichtsculptuur 500 voet hoog en 1,5 mijl lang te maken.

We hebben verhoogd $ 5.000.000 tot nu toe, we zijn er bijna, “zei hij.” Er is nogal wat van de technologie in het project, we proberen te achterhalen hoe je 25.000 LED-lampjes rekken tot grote pixels te maken.

The Bay Lights

Hier is een video van hoe het eruit zal zien

SVW wordt benadrukken kunstenaars en installaties voorzieningen bij Zero1 de komende weken in de aanloop naar de opening in San Jose 12 september.

Hier zijn wat meer details

ZERO1 Biënnale, een dynamisch netwerk van meer dan 100 exposities, performances, openbare kunstprojecten en panels die zich vanuit Silicon Valley in de hele Bay Area en daarbuiten vanaf 12 september tot en met 8 december.

Het verkennen van het thema “Op zoek naar Silicon Valley,” de 2012 ZERO1 Biënnale, met meer dan 40 nieuwe en terugkerende partners, waaronder de San Francisco Museum of Modern Art, Kunstmuseum van Berkeley, UC Berkeley het Centrum voor Nieuwe Media en Stanford het Centrum voor Creativiteit en de Arts , zal het werk van tal van hedendaagse kunstenaars presenteren in de voorhoede van de nieuwe media, een aantal samenwerkende met iconische Silicon Valley bedrijven.

Zij omvatten dergelijke leidende figuren als

Banking;? CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie, Kunstmatige Intelligentie, Google DeepMind AI om artsen te helpen de behandeling van hoofd-halskanker, veiligheid, Sage data-inbreuk kunnen honderden zakelijke klanten beïnvloeden; Enterprise Software, Tech krijgt de Brexit blues vertrouwen slides

• Digitale kunstenaar en ontwerper Jer Thorp.

• Multimedia installatie kunstenaars Lynn Hershman Leeson, Shu Lea Cheang en Stephanie Syjuco.

• Britse regisseur en “experience designer” Nelly Ben Hayoun, wie werk in opdracht is NASA-geïnspireerde.

• Duitse fotograaf Michael Najjar.

• De internationale kunstenaarscollectief Manifest.AR, welke mobiele augmented reality apps die prompt de deelnemers opnieuw verbeelden de corporate campussen en producten van Silicon Valley gebruikt.

• Mexicaanse geboren media kunstenaar Rafael Lozano-Hemmer, waarvan de interactieve video en geluid werk frequentie en het volume zal te zien op SFMOMA als onderdeel van de Biënnale.

? CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie

Google DeepMind AI om artsen te helpen de behandeling van hoofd-halskanker

Sage data-inbreuk kunnen honderden zakelijke klanten beïnvloeden

Tech krijgt de Brexit blues als het vertrouwen slides