Yahoo onderzoekt online video met NDN overname gesprekken

Rapporten suggereren dat Yahoo is in gesprek om online videodienst News Distribution Network verwerven als de firma kijkt op YouTube over te nemen en te profiteren van de online advertentie-inkomsten.

Tech industrie; Zuckerberg onder vuur: ‘Facebook verkeerd om beroemde Vietnam pic van napalm kind censureren; Big Data Analytics; MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen; After Hours, Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociale commentaar; tech industrie, British Airways passagiers geconfronteerd met chaos als gevolg van IT-uitval

Volgens de Wall Street Journal, zou Yahoo mogelijk verwerven van de video syndication service voor maximaal $ 300 miljoen euro.

Yahoo heeft een kleine startup verworven over visualisatie tot stand te brengen zijn eigen gebruikers.

News Distribution Network (NDN), opgericht in 2007, syndicaten video’s op websites die eigendom zijn van nieuws verkooppunten in gebieden met inbegrip van technologie, politiek, huis, zaken en entertainment. NDN heeft een collectie van meer dan 100.000 video’s afgegeven door andere partijen gebouwd, en verkoopt advertenties die bij de inhoud – waarvan het bedrijf houdt een deel van de omzet.

Zo’n deal zou niet alleen Yahoo met extra reclame-inkomsten en een kans voor marketeers om nauwer samen te werken met het bedrijf, maar zou ook de weg naar YouTube rivaal effenen – door het aanbieden van minder, maar toegesneden video-inhoud naar online gebruikers.

De publicatie zegt dat een deal die oorspronkelijk op de tafel werd gelegd in 2012, maar er kwam niets van de besprekingen. Terwijl de gesprekken zijn nog steeds naar verluidt in de prille fase, NDN woordvoerster Krystal Olivieri zei: “we zijn niet in gesprek te krijgen overgenomen door Yahoo op dit moment.”

NDN zegt het rollen in 146 miljoen unieke bezoekers per maand en geldt als nummer 1 in de ranglijst van comScore’s van online nieuws en informatie eigenschappen. NDN beweert dat gemiddeld elke unieke gebruiker van de dienst horloges 92 minuten video per maand, wat een enorm potentieel biedt als Yahoo wil een dergelijke dienst geld te verdienen door middel van reclame-inkomsten.

Yahoo’s CEO Marissa Mayer investeert zwaar in op het web gebaseerde diensten en content onlangs. In mei vorig jaar, rapporten de ronde dat Yahoo was in gesprek om de aankoop van video-streaming-dienst Hulu. Hoewel de deal kwam nooit tot bloei, Yahoo kocht blog-netwerk; Tumblr voor $ 1100000000, vorig jaar en Ptch in december, een startup die een mobiele app die user-generated foto’s en video combineert in om films aangeboden.

Zuckerberg onder vuur: ‘Facebook verkeerd om beroemde Vietnam pic van napalm kind censureren’

MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociale commentaar

British Airways passagiers geconfronteerd met chaos als gevolg van IT-uitval