Wi-fi sharing outfit FON landt $ 14m financiering als het richt zich op de US

Draadloze technologie evolueert op alle fronten – in persoonlijke, lokale en wide area networks – en in een aantal verrassende richtingen. Hier zijn de laatste ontwikkelingen in de Wi-Fi, mobiel breedband, witte ruimte radio en nog veel meer.

Telco’s; Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s, Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G proeven; Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia

Wi-Fi-sharing netwerk FON heeft opgepikt $ 14m in investeringen van bedrijven, waaronder Qualcomm en Google.

FON, opgericht in 2006, ziet zichzelf als een “crowdsourced wi-fi” bedrijf: klanten een deel van hun huis bandbreedte gratis beschikbaar voor andere Fon-gebruikers, en in ruil daarvoor kunnen ze profiteren van deze FON klanten wi-fi bij het nemen uit en over.

De Madrid gevestigde bedrijf heeft nu 12 miljoen Wi-Fi-hotspots over de hele wereld – bijna het dubbele van de zeven miljoen had deze tijd vorig jaar – en deals op zijn plaats met een aantal telco’s, waaronder; BT in het Verenigd Koninkrijk, en, Duitsland Deutsche Telekom.

FON zei maandag zal de middelen gebruiken om uit te breiden in de VS, waar het, vorig jaar gelanceerd, en versterken haar werkzaamheden op producten met inbegrip van een klein bedrijf te spelen en een nieuwe muziek-gerichte router.

De router, gepland voor de eerste helft van dit jaar zal een chipset van Qualcomm, die de investeringsronde geleid gebruiken. Qualcomm zal de gunst terug te betalen door het opnemen van FON in de SDK voor zijn Atheros chips, waardoor het makkelijker voor router-makers om FON diensten te integreren met hun producten.

FON laatste router, de Simpl, liet een FON gebruiker om hun wi-fi met hun Facebook-vrienden te delen, als ze eenmaal ingelogd met Facebook Connect.

Andere investeerders in de ronde onder Index Ventures, Google, Koraal, Atomico en Deutsche Telekom.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G trials

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’