Waardeloos Yahoo is nu ‘in het spel’ omdat beleggers kijken naar de winst te halen

Het is geen geheim dat Yahoo’s internet-bedrijven zijn in wezen waardeloos, als je door de koers van het aandeel. De vraag voor zowel Yahoo en beleggers is hoe de waarde van deze bedrijven om te zetten in geld dat ze kunnen zak.

Tech industrie; Zuckerberg onder vuur: ‘Facebook verkeerd om beroemde Vietnam pic van napalm kind censureren; Big Data Analytics; MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen; After Hours, Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociale commentaar; tech industrie, British Airways passagiers geconfronteerd met chaos als gevolg van IT-uitval

Het probleem is urgent geworden na zeer publieke lancering Alibaba’s, wanneer de koers van het aandeel steeg van $ 68 tot $ 90. Dat betekende dat Yahoo’s 16,4 procent van de aandelen in Alibaba was een waarde van ongeveer $ 36bn, terwijl het geheel van Yahoo – op een $ 40 beurskoers – was slechts een waarde van ongeveer $ 40 miljard.

De situatie is eigenlijk veel erger. Yahoo is ook eigenaar van 35 procent van Yahoo Japan, dat een waarde van $ 7,7 miljard is, het is $ 8.33bn opgewekt uit de verkoop van 140 miljoen aandelen Alibaba, en het heeft ongeveer $ 2.75bn in contanten, als Bret Kenwell verklaart.

Dus, als we aannemen dat Yahoo’s werkelijke internet bedrijven zijn de moeite waard een bescheiden $ 5 miljard, dan is volgens deze nummers, Yahoo heeft een totale waarde van ongeveer $ 60 miljard. Sinds zijn beurswaarde is slechts $ 40 miljard, is er tot $ 20 miljard (minder belastingen) bungelen in de voorkant van iedereen die kan een manier om het te krijgen.

Starboard Value LP is het kopen van aandelen Yahoo en heeft al een brief aan Yahoo geleverd, zeggende: “Onze benadering van dergelijke investeringen is om actief deel te nemen en werken nauw samen met managementteams en raden van bestuur op een constructieve manier te identificeren en uit te voeren over de mogelijkheden om ontsluiten waarde in het belang van alle aandeelhouders. ”

Stuurboord waardeert de Alibaba brandstapel op $ 34bn en berekent een “value gap” van $ 11.3bn. Zij wijst erop dat “Yahoo’s huidige aandelenkoers negatieve $ 11000000000 van waarde zou betekenen voor Yahoo’s core business”.

Dit, zegt Stuurboord, “is waarschijnlijk te wijten aan het feit dat de beleggers momenteel verwacht Yahoo naar zijn verleden praktijken van (a) monetariseren van haar non-core minderheidsbelang belangen in een fiscale inefficiënte wijze en (b) met behulp van de contante opbrengsten van dergelijke verkoop blijft aan bedrijven bij massale taxaties met schijnbaar weinig te verwerven om geen rekening te houden met de winstgevendheid en het rendement op kapitaal. ”

Marissa Mayer heeft $ 1,3 miljard uitgegeven omdat ze CEO werd in 2012. Hoewel Yahoo koers van het aandeel is gestegen veel, de omzet en winst niet.

Een ding dat telt tegen het plan van Starboard is het idee van “het verkennen van een strategische combinatie met AOL”. Het suggereert het zou kosten van $ 1 miljard te verminderen door het combineren van hun display advertising activiteiten en het elimineren van een heleboel banen management. Maar dit is iets dat het personeel van Yahoo zou vechten, bitter. Als er $ 11 miljard tot $ 20 miljard worden gewonnen van Yahoo, is het niet zinvol om het bedrijf te vervreemden over een hypothetische $ 1 miljard.

Echter, er zijn tal van bedrijven zoals Starboard, en er zijn bekende beleggers zoals Carl Icahn, dus dit is het onwaarschijnlijk dat de laatste een dergelijk voorstel. En sommige beleggers zullen denken dat Yahoo’s huidige koers van het aandeel maakt het een one-way bet. Ze kunnen hun geld niet verliezen, zelfs als Yahoo failliet gaat, want het is meer dan gedekt door de Alibaba en Yahoo Japan holdings.

Dit zet Yahoo stevig “in het spel” als een doelwit voor activistische beleggers, asset strippers en mogelijke overnames.

Natuurlijk kan er iets fout gaat. Een boom in de koers van het aandeel van Yahoo en de ineenstorting van Alibaba aandelen zou de berekeningen enigszins te wijzigen.

Maar Mayer heeft nu een serieus probleem: ze heeft om het bedrijf uit te voeren financieel. Zoals Ironfire Kapitaal oprichter en Yahoo investeerder Eric Jackson zei: “Mayer is echt under the gun om waarde te creëren voor de aandeelhouders en bewijzen dat ze aan het doen is een betere baan dan iemand anders kan doen.”

Mayer is al het afsluiten van producten die niet verdienen hun houden. Meer dan 60 zijn gegaan, en het web directory dat de hele zaak zal “met pensioen” aan het einde van het jaar begonnen. Als uw bedrijf is afhankelijk van elke Yahoo diensten, zou het een goede tijd om hun belang, zowel voor u en voor Yahoo evalueren.

Disclaimer: Houd er rekening mee dat ik niet handelen in aandelen, heb ik geen eigen aandelen Yahoo, en ik ben niet van plan om een ​​Yahoo aandelen te kopen. Ook ben ik helemaal goedkeurende om financieel advies te geven, dus ik doe het niet. Geen zinnig mens zou me vertrouwen met hun lunch geld.

Zuckerberg onder vuur: ‘Facebook verkeerd om beroemde Vietnam pic van napalm kind censureren’

MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociale commentaar

British Airways passagiers geconfronteerd met chaos als gevolg van IT-uitval