Union overstuur als Refrein snijdt koperen onderhoud van het netwerk

Een Nieuw-Zeeland vereniging waarschuwt voor enorme banenverlies bij ingenieursbureau Transfield Services als netbeheerder Koor bezuinigingen terug op het onderhoud van zijn erfenis kopernetwerk.

De Engineering, afdrukken en Manufacturing Union (EPMU) zei Koor is het verminderen van de uitgaven op het netwerk en alleen het plegen van basisonderhoud bedragen, en dat komt neer op wanbeleid.

De bezuinigingen hebben na de wedstrijd regulator komt het Commerce Commissie drastisch de hoeveelheid chorus kon retail internet service providers (ISP’s) vragen voor de toegang tot het netwerk.

Koper biedt nog steeds het grootste deel van de inkomsten Chorus, terwijl de door de overheid gesteunde Ultra-Fast Broadband (UFB) uitrol is in volle gang.

“Omdat Refrein niet succesvol in het verkrijgen van de koperprijs vragen is geweest, ze doen zo weinig mogelijk om het netwerk draaiende te houden”, aldus EPMU organisator Joe Gallagher.

“Dit betekent minder werk voor hun contractanten, en op zijn beurt minder banen voor hun werknemers.”

Oppositie omroep woordvoerster Clare Curran zei dat 145 banen in gevaar zijn, en het kopernetwerk wordt verwaarloosd.

De koperen netwerk is de ruggengraat van de regionale internetverbindingen, ‘zei ze. “Gezinnen en bedrijven moeten het aan worden gehouden om te versnellen. Het is de plicht van Chorus and [IT Minister] Amy Adams om dat te realiseren.

Refrein woordvoerder Nathan Beaumont zei dat als meer en meer mensen de overgang van koper naar glasvezel heeft Transfield geadviseerd dat het nodig heeft om haar activiteiten te herstructureren om deze veranderende vraag te voldoen.

“Het is helemaal aan Transfield hoe deze middelen en levert op zijn contract met Refrein,” zei Beaumont

De omvang van het werk dat hij doet voor Koor is niet veranderd in de afgelopen zes jaar, zei hij, en de vakbond heeft gekend sinds 2008 dat de verandering in nadruk was een natuurlijk gevolg van het Ultra-Fast Breedband programma.

“Er is een natuurlijke daling van de uitgaven voor het kopernetwerk in de afgelopen vier jaar als UFB inzet blijft, en deze daling zal naar verwachting doorzetten in de komende jaren.”

Telco’s; Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s, Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G proeven; Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia

Meer werk gebeurt op het glasvezelnetwerk, omdat het kopernetwerk wordt overbouwd met vezels in 75 procent van Nieuw-Zeeland, zei hij.

Dat is de reden waarom Koor niet zo veel uitgeeft op koper. Het is ook een gevolg van de life-cycle management; wanbeleid zou worden voortgezet om geld te besteden aan iets dat wordt vervangen.

De vakbond zei dat geschoolde werknemers worden gedwongen om in het buitenland te zoeken naar een baan als Koor richt zich meer op “reactief onderhoud”, en dat zet de infrastructuur in gevaar.

“We zullen een ontmoeting met Transfield om te bespreken hoe we zoveel banen kunnen redden als we kunnen en te zorgen voor werknemers in staat zijn om naar andere delen van het bedrijf waar mogelijk”, aldus Gallagher.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G trials

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’