Telstra belooft AU $ 10m tot UNSW quantum computing

Telstra heeft plannen tot $ 10 miljoen over vijf jaar investeren AU en ondersteuning om te helpen bij de ontwikkeling van de ‘s werelds eerste op basis van silicium kwantumcomputer aan de Universiteit van New South Wales’ Centre for Quantum Computation en Communicatie Technologie (CQC2T) aangekondigd.

quantum computing development center UNSW is gericht op een silicium quantum geïntegreerde schakeling als de eerste stap in de richting van silicium quantum computing te ontwikkelen.

Telstra CEO Andrew Penn zei dat de investering bevestigt het engagement van de telco’s aan het maken van innovatie en technologische vooruitgang een prioriteit in Australië.

“Het potentieel van quantum computing is belangrijk voor landen over de hele wereld, en we zijn verheugd om een ​​deel van dit belangrijke initiatief om ‘s werelds eerste op basis van silicium kwantumcomputer in Sydney te bouwen”, aldus Penn.

Telstra is klaar en bereid om een ​​rol te spelen bij de opbouw van de toekomst. We moeten samen komen om plannen te maken voor toekomstige generaties door middel van technologische vooruitgang. Dit partnerschap is een solide demonstratie van deze verbintenis.

Penn voegde eraan toe dat in aanvulling op de financiële steun aan de CQC2T, Telstra zullen middelen uit zijn eigen gegevens wetenschap divisie.

“Naast een financiële verplichting, zullen we ook middelen bij te dragen van onze data wetenschapper team, met inbegrip van de vaardigheden en kennis van chief scientist Telstra’s, Dr Hugh Bradlow. De mogelijkheden van quantum computing zijn zeer reëel voor ons, en we willen hen helpen mogelijkheden werkelijkheid geworden. quantum computing is een belangrijke stap in innovatie “, aldus Penn.

Met deze investering, en in samenwerking met andere zakelijke partners, zoals de Commonwealth Bank of Australia, we kunnen samenwerken om Australië in de voorhoede van de wereldwijde innovatie te zetten.

Telstra belofte komt van de achterkant van de investering van AU $ 10.000.000 CommBank’s in de UNSW quantum computing center op dinsdagochtend.

CommBank CEO Ian Narev zei quantum computing kan de digitale economie te hervormen en te bewijzen dat Australië wereldwijd toonaangevende innovatie kan huisvesten.

“De Universiteit van New South Wales ‘kwantumcomputer onderzoeksteam onder leiding van UNSW Scientia professor Michelle Simmons bewijst dat wereldleider op het gebied van innovatie kan gebeuren, en er gebeurt in Australië,” zei Narev.

Onze investering heeft een lange-termijn focus en is een voorbeeld van mogelijke samenwerking en commercialisering. Het stelt ons in staat om innovatie te ondersteunen in Australië en onszelf af te stemmen op innovatie die wij denken dat onze klanten en aandeelhouders in het komende decennium aanzienlijk ten goede komen.

iPhone; Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, iPhone, Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop, hardware, Enterprise Software;; Sweet SUSE Nu kunt u een USB-stick die alles vernietigt op zijn pad te kopen! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Vorige maand, een team van ingenieurs uit UNSW zei dat het de oplossing waarmee kwantumcomputer codering binnen silicium ontdekt. Volgens het team, kan kwantumcomputer code worden geschreven en gemanipuleerd door middel van twee quantum bits (qubits) in een silicium microchip.

Dit maakt een deeltje direct een invloed op de andere kant van het heelal tot quantum entanglement.

“Dit effect is beroemd om raadselachtige enkele van de diepste denkers in het veld, met inbegrip van Albert Einstein, die het ‘spookachtige actie op afstand’ genoemd”, zegt professor Andrea Morello van de School of Electrical Engineering en Telecommunicatie bij UNSW.

Einstein sceptisch over verstrengeling, omdat dit een van de principes van “plaats”, waardoor voorwerpen kunnen direct worden beïnvloed op afstand tegenspreken.

De Australische regering op maandag onthulde haar Nationale Innovatie en Wetenschap Agenda, het plegen van AU $ 26.000.000 meer dan vijf jaar aan de inspanningen van de CQC2T ‘s in quantum computing onderzoek en ontwikkeling.

Deze agenda zal de wetenschap in het midden van het alledaagse te zetten, het zal de wetenschap een deel van het nationale gesprek op een manier die nog nooit eerder is geweest te maken “, assistent-minister van Wetenschap Karen Andrews gezegd.

Door het verstrekken van deze financiering zekerheid voor deze faciliteiten, de overheid is waardoor wetenschappers en het bedrijfsleven deel te nemen aan de lange termijn planning zonder angst voor terugkerende financiering kliffen.

Telstra financiering inzet is onder voorbehoud van de afronding van de commerciële voorwaarden.

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop

Nu kunt u een USB-stick die alles vernietigt op zijn pad te kopen

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro