Te veel tabbladen openen? Vivaldi zou de browser voor u

Jon von Tetzchner was één van de oprichters van Opera Software, de makers van de Opera-browser.

Hij verliet het bedrijf in 2011 en heeft nu onthuld een nieuwe browser, tunefully nagesynchroniseerde Vivaldi.

De browser is gericht op kracht webgebruikers, die met grote aantallen tabs te beheren, bijvoorbeeld.

Op het eerste gezicht lijkt het een mooie, kleurrijke toevoeging aan de browser wereld, maar gezien hebben we al IE, Firefox, Chrome, Safari, en nog veel meer, die een andere browser nodig heeft?

de website sprak von Tetzchner om meer te weten te komen.

Vivaldi CEO Jon von Tetzchner

Waar en wanneer werd Vivaldi gebouwd?

Jon von Tetzchner: Het belangrijkste bedrijf is de Noorse en dan is de service onderdeel is in IJsland en dan zijn we in de Verenigde Staten. Maar veel daarvan is in de rest van de wereld.

We begonnen als er veel van ons eigenlijk werkten bij Opera. We waren op zoek naar wat er gebeurde. Nadat ik gestopt ze gestopt met het gebruik van de kern van de browser. Ze maakten een andere keuze van het bouwen van een browser en ze koos voor een meer beperkte browser dan wat Opera vroeger.

We konden voelen dat er een heleboel mensen die niet echt blij mee waren en dat ons inbegrepen. Persoonlijk heb ik altijd gebruikt Opera. Opera was een browser die we samen gebouwd en ik zou nooit gebruik van iets anders.

Maar toen Opera gooide alles wat we deden, dan was er de vraag: ‘Wat moeten we nu doen? Welke browser heeft wel de aard van de mogelijkheden die we willen? Welke browser kunt u die vinden heeft een ingebouwde e-mailclient? Welke browser kan u vinden dat heeft tab-stacking, keyboard short-cuts? ‘ enzovoort.

Er was een besef dat de meeste browsers die er zijn tegemoet te komen aan de gebruiker die niet beschikt over een veel vraag. Ja, je kunt ze uit te breiden, maar echt ze verzorgen voor de kleinste gemene deler. Zij zijn voor gebruikers die willen om in te gaan en het nieuws en ga zo maar door. Ze zijn allemaal gericht op zijn eenvoudig.

Enterprise Software;? OpenOffice is dood. Lang leve LibreOffice; Open Onetime MS Office challenger OpenOffice:? We kunnen stilgelegd als gevolg van afnemende ondersteuning; Cloud, Red Hat is van plan nog steeds op dat de OpenStack vennootschap; opslag; Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip

Maar veel mensen, denk ik, meer willen doen met hun browsers en ik denk dat dat zijn de mensen die zijn achtergelaten door de wegkant. Dus ons denken was, ‘Laten we bouwen aan een browser voor die mensen – voor de mensen die willen om efficiënt te werken op het internet, willen samen te werken met meerdere taken, die willen veel bladwijzers.

We dachten, ‘Laten we een te bouwen voor mensen die willen veel snelkoppelingen en betere manieren om de toegang tot dingen.

Ik weet zeker dat mensen zullen andere dingen te vinden, maar dat is echt wat het is gericht op – het gaat voor de geeks.

Dus je gaat voor de meer geavanceerde gebruiker?

Je kunt zeggen verfijnde, maar we doen het niet erg met behulp van woorden als ‘geeks’ of ‘nerds’. We zijn technische jongens en we bouwen browsers voor onszelf en onze vrienden.

Wat is de feedback zo geweest tot nu toe op deze?

Het is zeer positief. Mensen willen wat het is dat we proberen te doen. Alle andere browsers [look and feel hetzelfde] zodat er een behoefte aan iets anders. We hebben een commando set voor heen en weer springen tussen tabbladen zonder dat u meer dan één toets te gebruiken.

Niet alle auto’s zijn hetzelfde en iedereen wil iets anders – en we willen browsers te bouwen op dezelfde manier. Dus de bedoeling is dat je kunt krijgen op de manier waarop u wilt werken werken – om het te krijgen precies wat je wilt.

Wat voor soort functies hebben we het over?

Nou, een ding is het werken met tabs en Sessions. Zo kunt u de browser met meerdere taken geopend starten. U kunt beginnen met meerdere tabbladen, zodat u het tabblad groepen die [op zijn beurt] kun je te maken met veel meer tabblad groepen kan hebben.

Dus ze zijn grenzeloos?

Nou, bouwen we onze code op de top van Chromium, dus ik weet zeker dat u opraken van de ruimte op een bepaald moment, maar je kunt een eerlijk bedrag te hebben.

Een deel daarvan is ook dat we iets genaamd Quick Command toegevoegd. Dus, zeggen dat je een veel tabbladen hebt geschreven en je hebt verloren een, dan kunt u de tekst voor het tabblad te schrijven en vinden het.

Dus, wat nu?

Nou, de eerste technische preview uit te gaan [op 27 januari] en dan zal er verder previews. We zullen het toevoegen van functies en innoveren.

De gemeenschap is belangrijk voor ons. de ‘Sopranos’ zoals wij ze noemen – We hebben 20 vrijwilligers die hebben het geven van het product in de afgelopen paar maanden. We zullen gaan van daar en het testen, het verzamelen van feedback, dingen te veranderen, en bijwerken.

Lees verder

Opera benoemt nieuwe chief executive

Heeft de browser oorlogen eindelijk een einde in 2014?

Opera breidt ad zaken in Afrika met AdVine overname

? OpenOffice is dood. Lang leve LibreOffice

Onetime MS Office challenger OpenOffice: We kunnen stilgelegd als gevolg van afnemende steun

? Red Hat is van plan nog steeds op dat de OpenStack bedrijf

Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip