SoftBank weddenschappen groot op Indiase bedrijven met $ 800M investering

Japanse SoftBank heeft meer gevorkte uit dan US $ 800.000.000 voor twee Indiase e-commerce bedrijven, Snapdeal en ANI Technologies, als onderdeel van haar 10-jarige investeringsplan voor India.

De telecom-reus zei dat het was overeengekomen om te betalen US $ 627.000.000 voor een belang in Snapdeal om de grootste investeerder in de Indische online shopping website, die andere investeerders zijn geworden, Tata Group en, Intel Capital. Naar verwachting worden afgerond tegen het einde van november, is de deal zal naar verwachting Snapdeal de waardering duwen om een ​​schatting van US $ 2 miljard dollar, maar beide bedrijven niet onthullen hoeveel aandelen SoftBank zou bezitten, meldde Reuters. Echter, het aangehaald ene bron te zeggen dat de Japanse investeerder zou bezit ongeveer 30 procent van Snapdeal.

De Indiase e-commerce operator, die ongeveer 25 miljoen geregistreerde gebruikers en 50.000 handelaren heeft, zei dat het geld zou gaan naar uitbreiding van haar activiteiten in het gezicht van de toenemende concurrentie van, Flipkart en; Amazon.

Kunal Bahl, mede-oprichter en chief executive van Snapdeal, vertelde Reuters de SoftBank deal duurde slechts drie weken van onderhandeling. “Het merendeel van de investeringen die we gaan maken is in technologie,” zei hij, eraan toevoegend dat een aantal US $ 250.000.000 volgend jaar zal worden besteed. Hij zei dat het bedrijf is het openen van een innovatiecentrum in Bangalore volgende maand met plannen om ongeveer 500 ingenieurs huren.

De e-commerce operator klokt een jaarlijkse omzet van US $ 1 miljard dollar en had gegenereerd US $ 350.000.000 in fondsen sinds de lancering in 2010.

Afgezien van Snapdeal, SoftBank zei dat het zou een US $ 210.000.000 investeringsronde voor ANI Technologies, een Indiase website aanbieden van taxi’s en autoverhuur, evenals een mobiele app voor taxi boekingen leiden. Het is ook algemeen bekend als Ola cabines.

De aankondigingen komen te midden van een toezegging van de voorzitter van de Japanse telco’s, Masayoshi Son, tot het plegen van US $ 10000000000 in India in de komende jaren, in het bijzonder, de e-commerce sector. In New Delhi deze week voor een bezoek, Son ontmoeting met telecom en IT-minister van India en premier Narendra Modi om investeringsplannen van het bedrijf in het land te schetsen.

“Wij geloven dat India is op een keerpunt in zijn ontwikkeling en hebben vertrouwen dat India sterk zal groeien in de komende tien jaar. Als onderdeel van dit geloof, we van plan om voldoende kapitaal in India in te zetten in de komende jaren aan de ontwikkeling van de ondersteuning markt “, zei hij in een verklaring.

Hij merkte in een interview met CNBC in India: “Ik heb een sterke bereidheid om meer te investeren als US $ 10 miljard in de komende 10 jaar Ik ben ervan overtuigd dat Snapdeal heeft het potentieel om zijn als de Alibaba van India..”

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen

GoDaddy koopt WordPress management tool ManageWP

PayPal breidt samenwerking met MasterCard

India ‘anti-koloniale’ om zijn economische nadeel: Marc Andreessen in onsamenhangend Twitter rant; LG Pay zal een no show op MWC: Rapport; Singtel krimpt nettowinst met SG $ 16m; Facebook terugtrekt Gratis Basics project in India, Samsung te voorzien de openbare veiligheid netwerk in Zuid-Korea

Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en vrije stem, Cloud;? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen; MKB; GoDaddy koopt WordPress management tool ManageWP, E-Commerce; PayPal breidt samenwerking met MasterCard