Sensis CEO Akhurst ontslag

Telstra embattled directory en zoek het bedrijfsleven, Sensis, is in de markt voor een nieuwe CEO na lange staat van dienst bedrijf chief Bruce Akhurst vandaag ontslag genomen zijn positie, met onmiddellijke ingang.

Bruce Akhurst op de 2009 Telstra Business Awards; (R Radford en Zoon afbeelding door nowwearetalking.photos, CC2.0)

Telstra bevestigde Akhurst het ontslag van deze ochtend, met Telstra CEO David Thodey feliciteren Akhurst voor zijn bijdragen aan de onderneming.

Akhurst zei in een verklaring dat hij trots op wat hij met het bedrijfsleven had gedaan over zijn vele jaren van dienst was.

Ik ben verbaasd en geïnspireerd door de inzet en vindingrijkheid van onze mensen. De Sensis team is het uitvoeren van een significante transformatie en het opbouwen van een mooie toekomst voor een keer de traditionele gedrukte business. Hun talent, klantgerichtheid en toewijding is uitzonderlijk.

“Ik dank mijn team en mijn collega’s van Telstra en wens iedereen in het bedrijf veel succes in de toekomst”, aldus Akhurst.

Akhurst trad Sensis op de Dag van 2005 New Year’s tijdens de overgang van Ziggy Switkowski naar Sol Trujillo. Akhurst had eerder hield een reeks leidinggevende posities binnen de Telstra-groep, met inbegrip van Group Managing Director van Telstra Groothandel, BigPond en Media Services, evenals een stint als Group General Counsel van de telco’s. Hij heeft in totaal 15 jaar werkzaam in de groep besteed.

De Sensis het bedrijfsleven is in geleidelijke daling in de afgelopen 12 maanden als gevolg van een verdampende business model toegeschreven aan een trager dan verwachte take-up van haar online diensten. Het was het meest recent stortte in een nieuw gevormde media business unit binnen Telstra aan de strategie van de groep voor succes beter af te stemmen.

Ondanks de economische neergang, Akhurst deed alles wat hij kon om Sensis meer relevant in de veranderende online-omgeving, met diverse partnerships, aanbiedingen en outreach evenementen alle in de afgelopen 12 maanden aangekondigd te maken.

Sensis samen met sociale aanbeveling bedrijf, Yelp, om het naar Australië in november vorig jaar te brengen voor de aankondiging van een Hackfest in samenwerking met lokale start-up incubator, Pollenizer.

Rick Ellis, Group Managing Director van de Telstra Digital Media divisie, zal Sensis roer als waarnemend CEO van het bedrijf tot er een vervanger voor Akhurst kan worden gevonden. Telstra heeft niet gezegd waar de Akhurst werd geleid.

Video: 3 tips voor het huren van Millennials

Het grootste geheim in de sociale: Brand communities zijn overal

De smerigste kleine geheim over big data: Jobs

Het bouwen van een slimmere robot met diepe leren en nieuwe algoritmen

MKB; Video: 3 tips voor het huren Millennials, Enterprise Software; Het grootste geheim in de sociale: Brand communities zijn overal; Big Data Analytics; De smerigste kleine geheim over big data: Jobs, Robotics; Het bouwen van een slimmere robot met diepe leren en nieuwe algoritmen