Relaxed lokale inkoop regel laat Apple om winkels te openen in India

In een grote opluchting voor Apple, heeft de Indiase regering de lokale inkoop normen versoepeld voor drie jaar, die kan worden verlengd met vijf jaar, waardoor ‘s werelds grootste maker van de iPhone naar zijn winkels te openen in het hele land.

In een officiële release op maandag, het kabinet van de minister-president zei: “Er is nu besloten om de lokale sourcing-normen tot drie jaar en een ontspannen sourcing-regime voor nog eens vijf jaar voor entiteiten die zich bezighouden enkel merk retail handel in producten met een ‘state ontspannen of-art ‘en’ cutting edge ‘technologie’.

De beslissing maakt deel uit van de aankondigingen van de regering tot wijziging van de directe buitenlandse investeringen beleid, gericht op de liberalisering en vereenvoudiging van de procedures om zo het gemak van het zakendoen in het land te bieden, en wat leidt tot grotere directe buitenlandse investeringen die bijdragen aan de groei van de investeringen, de inkomens en de werkgelegenheid. “Met deze veranderingen, India is nu de meest open economie in de wereld voor directe buitenlandse investeringen,” de release toegevoegd.

“We zullen Apple informeren over de versoepeling van de lokale sourcing-normen, zodat het bedrijf kan gebruik maken van de concessies,” Ramesh Abhishek, secretaris bij het ministerie van industriebeleid en promotie, vertelde verslaggevers in de avond.

De beslissing komt er nadat Apple CEO Tim Cook, tijdens zijn eerste bezoek ooit naar India vorige maand, ontmoette premier Narendra Modi en naar verluidt gevraagd de vrijstelling van 30 procent lokale-sourcing-regel van de overheid voor zijn bedrijf. Indiase minister van Handel en Industrie Nirmala Sitharaman later zei dat ze zou Apple’s verzoek om ontheffing van de regel met haar kabinet collega en minister van Financiën Arun Jaitley bespreken.

Hoewel haar ministerie was voorstander van een versoepeling van de regels, de Foreign Investment Promotion Board (FIPB) bij het ministerie van Financiën tegen hetzelfde op het middel dat het gevolgen zou hebben van de regering “Make in India”, die werd gelanceerd om de lokale industrie te stimuleren.

“Onze focus ligt op het creëren van meer banen en ervoor te zorgen dat India wordt een productie-hub en er is behoefte aan buitenlandse investeringen aan te moedigen,” aldus de minister.

Naast Apple, Chinese mobiele bedrijven zoals Leeco en Xiaomi zocht ook een verklaring van afstand en moet opnieuw toe te passen voor de overheid om hun applicaties te overwegen.

De beslissing van de regering komt een paar dagen na China het bedrijf verbannen uit de verkoop van haar nieuwste modellen iPhone 6 en iPhone 6 Plus wegens vermeende schending van het ontwerp patenten van een Chinese apparaat maker in Beijing.

Volgens het kantoor Beijing Intellectual Property, de twee modellen inbreuk op patentrechten vanwege hun gelijkenis met diens 100C telefoon Shenzhen Baili’s. Het verbod zal in Peking alleen maar Apple het besluit zijn producten kunnen uitdagen en verkopen totdat de zaak wordt afgestoten.

Echter, het besluit van de regering verhoogde menig wenkbrauw in de elektronica-industrie en haar leiders de vrees geuit dat zij de lokale bedrijven zouden raken.

Sprekend op de website, Electronic Industries Association of India Vice President Pankaj Gulati zei dat de overheid zou moeten de normen hebben versoepeld voor een periode van één jaar en vroeg de buitenlandse bedrijven als Apple om te beginnen met de aanschaf van 10 procent van het materiaal ter plaatse in het tweede jaar en 20 procent ten opzichte van het derde jaar verder.

Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice; iPhone 7 pricetags kan China de verkoop belemmeren;? Korea’s Minkonet zet inheemse object advertenties boven de VR streaming-dienst, Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G trials

Gulati zei dat deze buitenlandse bedrijven hadden moeten worden gevraagd hun hulpwerkzaamheden eenheden die de werkgelegenheid in het land kan genereren in het land te brengen. Terwijl de VS, Duitsland en andere geïndustrialiseerde landen dergelijke beslissingen kunnen nemen zoals ze goed ontwikkeld zijn, moet een land als India niet meenemen.

“Apple zal alle ingrediënten uit China te brengen in plaats van het opzetten van een productie-eenheid in het land en onze forex zal nu naar China,” voegde hij eraan toe.

Zuckerberg onder vuur: ‘Facebook verkeerd om beroemde Vietnam pic van napalm kind censureren’

MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen

Tech industrie; Zuckerberg onder vuur: ‘Facebook verkeerd om beroemde Vietnam pic van napalm kind censureren; Big Data Analytics; MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen; After Hours, Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociale commentaar; tech industrie, British Airways passagiers geconfronteerd met chaos als gevolg van IT-uitval

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociale commentaar

British Airways passagiers geconfronteerd met chaos als gevolg van IT-uitval