Qualcomm de vloot tracking software divisie te verkopen voor $ 800M

Chipfabrikant Qualcomm is van plan haar fleet management software-eenheid te verkopen aan private equity-groep Vista Equity Partners voor ongeveer $ 800 miljoen in contanten.

Onmiddellijk na het rapport van de draden te raken, Qualcomm aandelen stegen met ongeveer vier procent in de after-hours trading.

De deal, aangekondigd op vrijdag, omvat OmniTRACS activiteiten in de VS, Canada en Latijns-Amerika, evenals Sylectus en FleetRisk Advisors, die in 2011 door het bedrijf overgenomen.

De divisie bestaat uit software-applicaties en diensten voor particuliere vloten, vrachtwagens, auto’s te huur. Het geeft belangrijke informatie vloot door middel van haar mobiele technologie, evenals oplossingen voor de veiligheid en compliance, het vasthouden van de bestuurder, en GPS tracking.

“Vandaag de dag is de mogelijkheid voor wagenparkbeheer en telematica snel evoluerende, en wij geloven OmniTRACS is goed gepositioneerd om zijn leidende positie als zelfstandige entiteit voort te zetten”, zei Qualcomm executive vice president Derek Aberle in voorbereide opmerkingen.

Qualcomm is steeds meer gericht op smartphone en tablet chips sinds het begin van de smartphone en tablet boom. Het verkoopt draadloze chips en andere halfgeleiders om een ​​scala van klanten, waaronder Apple en Samsung, en genereert inkomsten op licentie betalingen.

De San Diego, Californië op basis van chipmaker, boekte een 30 procent raket, in het derde kwartaal de winst in juli op een sterke omzetgroei.

De overeenkomst, onder voorbehoud van de gebruikelijke voorwaarden, wordt naar verwachting in december kwartaal van het bedrijf.

Zuckerberg onder vuur: ‘Facebook verkeerd om beroemde Vietnam pic van napalm kind censureren’

MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociale commentaar

British Airways passagiers geconfronteerd met chaos als gevolg van IT-uitval

Tech industrie; Zuckerberg onder vuur: ‘Facebook verkeerd om beroemde Vietnam pic van napalm kind censureren; Big Data Analytics; MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen; After Hours, Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociale commentaar; tech industrie, British Airways passagiers geconfronteerd met chaos als gevolg van IT-uitval