Yahoo rolluiken producten als investeerders aandringen op AOL fusie

Het is nog niet helemaal bereikt “Terrible, Horrible, No Good, Very Bad Day” niveaus voor Yahoo nog vandaag, maar leidinggevenden in Sunnyvale zijn waarschijnlijk denken TGIF minstens vanmorgen.

Tech industrie; Zuckerberg onder vuur: ‘Facebook verkeerd om beroemde Vietnam pic van napalm kind censureren; Big Data Analytics; MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen; After Hours, Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociale commentaar; tech industrie, British Airways passagiers geconfronteerd met chaos als gevolg van IT-uitval

Yahoo heeft een kleine startup verworven over visualisatie tot stand te brengen zijn eigen gebruikers.

Om te beginnen, heeft Yahoo heel de reputatie vergaard voor nabbing startups links en rechts sinds het begin van de Marissa Mayer tijdperk in 2012. Een groot deel van deze zijn gefilterd in voor de technologie bedrijf ontwikkelende mobiele-first-strategie.

Maar als Yahoo brengt meer middelen (tappen uit aanzienlijke financiële en denkkracht reserves tegelijkertijd), andere dingen moeten gaan.

Zo Yahoo wordt bekistingen drie producten: de Qwiki app voor het maken van korte films uit filmrol van de gebruiker, de Yahoo Education portal voor gebruikers met het onderwijs providers en content, en Yahoo Directory aansluiten – de laatste van die eruit ziet alsof het niet heeft aangeraakt sinds de Geocities tijdperk.

Jay Rossiter, senior vice president van Yahoo’s Cloud Platform Group, uitgewerkt in een blogpost op vrijdag over de vraag waarom deze drie in het bijzonder worden uitgefaseerd op dit moment.

Heel eenvoudig, deze producten gewoon niet aansluiten bij Mayer’s herhaalde mantra over het bouwen van producten die internetgebruikers voldoen “dagelijkse gewoonten.”

Rossiter bijgewerkt dat met deze sluitingen, Yahoo heeft zonsondergang meer dan 60 producten en diensten gedurende de afgelopen twee jaar alleen.

Yahoo Onderwijs zal de eerste zijn om te sluiten op het einde van september, gevolgd door Qwiki in november en Directory op het einde van het jaar.

Op een breder niveau voor het bedrijf, wat aandeelhouders willen een andere richting en visie helemaal.

Private hedge fund Starboard Value LP schreef een open brief gericht aan de CEO van Yahoo, smeken voor een fusie met AOL, onder andere suggesties.

Starboard investeerders aangevoerd dat, ondanks de potentiële zegen Yahoo’s van zijn aanzienlijke investeringen in Alibaba, die net ervaren de grootste beursgang in de geschiedenis, maar dat betekent niet Yahoo is in de heldere dan ook.

Hier vindt u meer

Hoewel Yahoo’s aandelenkoers prestaties van de afgelopen jaren sterk is geweest, zijn wij van mening de belangrijkste reden voor deze voorstelling heeft de aanzienlijke toename van de waarde van het belang van Yahoo in Alibaba geweest. De waardering in de waardering Alibaba’s, die Yahoo gekocht in 2005, heeft de slechte prestaties van Yahoo’s core business gemaskeerd. Zoals blijkt uit de onderstaande tabel, aangezien nieuw management in Q2 2012 werd aangesteld, heeft de omzet in Yahoo’s kern Search en Display bedrijven stagneert, maar SG & A en R & D-uitgaven zijn gestegen met maar liefst $ 390 miljoen, op zijn beurt, waardoor de EBITDA dalen met 19 %.

Starboard geponeerd dat een fusie met AOL waarde van maximaal $ 1 miljard aan waarde zou kunnen zijn, te versterken en synergizing beide bedrijven display advertising bedrijven.

Zuckerberg onder vuur: ‘Facebook verkeerd om beroemde Vietnam pic van napalm kind censureren’

MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociale commentaar

British Airways passagiers geconfronteerd met chaos als gevolg van IT-uitval