Waarom de CIA wil encryptie backdoors is een falen van leiderschap, niet intelligentie

“We zijn niet bang.” (Al Jazeera / Twitter)

Het duurde ongeveer drie dagen voor de CIA-directeur en voormalig inlichtingendiensten aan het debat over het gebruik van encryptie reignite, met enkele speculeren dat de reden waarom de Franse en andere westerse inlichtingendiensten waren niet in staat om de aanval te Parijs eerder deze maand te voorkomen kan zijn geweest .

De aanval, de grootste aanval op Franse bodem het einde van de Tweede Wereldoorlog, links 129 doden en honderden gewonden.

Franse aanklagers leidt het onderzoek zei zaterdag dat het uiteindelijke dodental kan stijgen. De motieven van de aanvallers en het al dan niet encryptie gebruikt werden niet bevestigd door de autoriteiten.

DIT IS NOG EEN DING?

Lees ook: Encryptie is niet de vijand: een 21e-eeuwse reactie op terreur

Dat ging niet stoppen met zuster-website CBS News inzender en voormalig CIA-adjunct-directeur Michael Morell uit met vermelding, op iets meer dan een voorgevoel – blijkbaar, dat de daders van de aanslag “gebruikt gecodeerde apps om te communiceren.” (Disclosure: de website is ook eigendom van CBS.)

Hij zei

Hij, net als vele anderen voor hem, legde de schuld bij de stappen van de bedrijven die, onder een hoek van of los van het lek Edward Snowden om journalisten twee jaar geleden van gerubriceerde materialen waarin de intelligentie gemeenschap massa surveillance programma’s, willen de gegevens van gebruikers te beveiligen en beschermd.

Om krediet Morell’s, zijn opmerkingen waren enigszins tam in vergelijking met Fox News geschreven door Dana Perino, die op Twitter over Snowden zei: “. F ** k hem om u te weten waar en back” (Fox News’s slogan is “eerlijk en evenwichtig.”)

Wired Kim Zetter, die een sterke weerlegging van de anti-encryptie brigade gecontroleerde en vaak tegenstrijdige retoriek schreef, wees op vage opmerkingen van de zittende CIA-directeur John Brennan, die op maandag zei

Hij voegde toe

Waarom de CIA wil encryptie backdoors is een falen van leiderschap, niet intelligentie, Apple, weigeren achterdeur toegang tot de gegevens, kunnen boetes; NSA is zo overweldigd met data, is het niet langer effectief, zegt klokkenluider; Zoals de Snowden lekken begon, is er was “angst en paniek” in het Congres; Hoe gegevens geval Microsoft de Amerikaanse tech industrie kan ontrafelen; Als je ‘niets te verbergen’, hier is waar uw wachtwoorden te zenden; Kennismaken met de schimmige tech brokers dat uw gegevens te leveren aan de NSA

Veiligheid; FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; beveiliging; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, Pentagon bekritiseerd voor cyber -emergency reactie van de overheid waakhond

De “al te lang, niet gelezen” versie is, het is de schuld Snowden van de tech bedrijven dringen aan op betere beveiliging, en hij hoopt dat terreur aanslagen de publieke opinie zal verschuiven in het voordeel van een open, niet-versleutelde en leesbare mededelingen aan zowel de inlichtingendiensten en hackers gelijk.

Hij verwaarloost vooraf vermelden dat in de maanden voor de aanslagen van 11 september, al-Qaeda werd bekend dat gebruikt encryptie in die “kan de … blauwdrukken van de volgende terroristische aanval tegen de VS of haar bondgenoten liggen.”

Het is geen wonder dat de inlichtingendiensten, die sinds de aanslagen in 2001 gestreefd naar een “verzamelen it all” mantra over het verzamelen van gegevens over gezagsgetrouwe burgers, pleiten voor backdoors in een sterke, uncrackable encryptie.

FBI-directeur zegt dat hij niet een “maniak” encryptie. De deskundigen het oneens.

Traditioneel, toen terroristen waren succesvol, het vroeger een “mislukking” door een inlichtingendienst of de overheid zijn.

Na de aanslagen van 11 september, mensen zeiden dat de regering niet niets over hen te voren welke voormalige insiders genoemd intelligence failure kennen. Britse inlichtingendienst MI5 zei dat het een “gebrek aan middelen” dat de vijf zelfmoordaanslagen niet eerder werden gevangen om hun aanslagen op de Londense metro in 2005. Na de chaos van de Boston bombardementen, de grootste terroristische aanslag op Amerikaanse bodem sinds 2001 de FBI werd beschuldigd van intelligence-sharing tekortkomingen.

Sinds 2013, toen je voor het eerst de naam Edward Snowden gehoord, de regering eindelijk een zondebok. Elke persoon of onderneming die handelt in zijn naam, of doubles naar beneden op de veiligheid in de nasleep van de lekken is nu de schuld, beschuldigd van verraderlijke, of belemmeren onderzoek of het verzamelen van inlichtingen.

Maar in de nieuwe aanslag, versleuteling nog worden bepaald als oorzaak – of zelfs een factor.

Als Vice merkt, er zijn meer dan genoeg redenen waarom intelligence mislukkingen gebeuren – in weerwil van sterke encryptie: een gebrek aan het delen van inlichtingen over de grenzen heen, een gebrek aan-taal sprekende vertalers, en een stortvloed aan gegevens die overheden worstelen om door te ziften.

Zelfs voormalige werknemers National Security Agency bleek klokkenluiders hebben gezegd dat de dagelijkse stortvloed aan data verdrinkt analisten in teveel informatie, wat betekent dat het vinden van de naald in de enorme hooiberg van intelligentie onmogelijk is.

Toch is dat bulk sleepnet van metadata kan niet het antwoord. Het kan zijn “ontworpen om een ​​Mumbai / Paris-style aanval op te sporen”, aldus een tweet van voormalig NSA general counsel Stewart Baker, maar zoals intelligentie expert Marcy Wheeler merkt gewoon, “dat gebeurde niet.

Met een aantal van naar verluidt gemiste kansen van zeven door zoveel intelligentie dat ze niet potentiële aanvallers kunnen identificeren voordat ze geslagen, de notie van te willen toegang tot nog meer intelligentie is zwak en afleidingsmanoeuvres op zijn best.

De intelligence community is de bestrijding van een publiek debat het nooit wilden in de eerste plaats. De vraag moet niet zijn als encryptie backdoors zou moeten hebben, maar waarom inlichtingendiensten zijn begonnen met het verschuiven van de schuld op degenen die aandringen op privacy.

Als de administratie intelligentie bestuurders eisen toegang tot nog meer data dan hun agentschappen weten wat te doen met, dat wijst op een gebrek aan leiderschap in plaats van een schuld van intelligentie.

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond

LEES VERDER