VMware neemt Thinstall

VMware zojuist aangekondigd dat het verwerven van Thinstall en het leek verstandig om een ​​beetje kijken naar wat VMware doet. De financiële details van de overname zijn niet bekendgemaakt.

Technologie die het mogelijk maakt voor mensen om applicaties en data die ergens woont op het netwerk met hun keuze van intelligente systemen toegang te krijgen zonder zorgen te maken over compatibiliteit kwesties; technologie die toepassingen met een ideale omgeving voor verwerking die afwijkt van de werkelijke fysieke configuratie van de systemen waarop zij voeren; technologie die het mogelijk maakt veel systemen om te verschijnen op een enkele computer bron of een enkel systeem om te verschijnen voor veel IT-middelen worden verleend; technologie die het mogelijk maakt voor systemen voor toegang tot externe opslag, zonder te weten waar het is, wat vorm van media wordt gebruikt, of dat anderen ook kan worden toegang tot het, Technologie die verbergt wat de echte netwerk media en topologie zijn waardoor een systeem in een “ideale” omgeving om te communiceren; Technology dat een “virtuele” omgeving veilig en beheersbaar te maken.

Het is mij duidelijk dat dat VMware is heel hard gewerkt om virtualisatie industrie standaard systemen, niet alleen één van de belangrijkste spelers in bepaalde geselecteerde delen van de virtualisatiesoftware markt. Deze stap is duidelijk een reactie op Citrix en Microsoft.

Citrix XenSource verworven om virtuele verwerking toe te voegen aan haar toch al stong toegang en applicatie virtualisatie verhaal. Microsoft een lijst van bedrijven overgenomen om een ​​behoorlijk compleet virtualisatie verhaal te maken. Het is duidelijk dat VMware wil het hek rond haar klantenbestand uit te breiden door het toevoegen van applicatievirtualisatie aan haar portfolio.

VMware heeft een meesterlijke job van gedaan coöptatie de industrie term ‘virtualisatie’ en het maken van velen geloven dat het alleen betrekking heeft op virtuele machine software. Dit is altijd verbaasd me, omdat die uitdrukking is gebruikt voor meer dan 30 jaar om te beschrijven het maken van IT-functies werken op een logische, geen fysieke, milieu. Deze term wordt gebruikt om technologie die werkt op vele niveaus zoals besproken

De Kusnetzky Group model van virtualisatiesoftware legt dit uit grafisch.

Thinstall’s technologie maakt het mogelijk een Windows-toepassing (Windows NT tot Windows Vista) in een uitvoerbaar bestand dat zijn eigen versie van het Windows-register, het bestandssysteem en data link libraries (DLL’s) ziet om te worden verwerkt. Dus, eerder onverenigbare applicaties kunnen zich op hetzelfde systeem zonder conflict. Deze applicaties kunnen worden gekopieerd naar een doelsysteem met behulp van een file transfer programma, gedownload van een website of gedownload van een ol ‘SMB file server. Dit behoort duidelijk in de categorie van de KG model applicatie virtualisatie.

In augustus 2007 postte ik Thinstall zet applicatie virtualisatie op een dieet. Op dat moment, ik merkte op dat Thinstall’s technologie biedt mogelijkheden die erg lijken op die worden aangeboden door AppStream, Ardence, Endeavors Technology, Softricity (onderdeel van Microsoft nu) en een paar andere bedrijven lijken.

Thinstall ontkoppelt applicaties van de onderliggende besturingssystemen, verbetering van de isolatie en draagbaarheid voor toepassingen op desktop-omgevingen. Thinstall’s unieke, agentless benadering van de applicatie virtualisatie maakt het mogelijk een snelle, veilige en kosteneffectieve levering van software-applicaties op desktops. Agentless applicatie virtualisatie, ontwikkeld door Thinstall, vereist geen vooraf geïnstalleerde software op fysieke of virtuele PC’s en er geen nieuwe implementatie infrastructuur of management tools. Thinstall’s architectuur integreert in de bestaande applicatie management systemen om gevirtualiseerde applicaties te leveren in een verscheidenheid van besturingssystemen (NT, 2000, XP, Vista) en maakt het mogelijk applicaties te bewegen met de gebruikers als nodig is. Thinstall aanzienlijk vermindert de tijd om de waarde van een software applicatie en vermindert de overhead van kostbare integraties. Bijvoorbeeld, een groot federaal agentschap zich tot Thinstall om de installatie software conflicten die eerder zo hoog als 20% liep volledig te elimineren. Dezelfde klant gebruikt Thinstall om regressietesten verlaagd met 70% als aanvragen niet meer had om te worden getest in elke omgeving of met elke andere applicatie.

Opgericht in 1999, is Thinstall gebruikt door meer dan 600 klanten in de overheid en commerciële sectoren. Thinstall klanten hebben duizenden gevirtualiseerde applicaties ingezet om meer dan een miljoen desktops over de hele wereld. Voor meer informatie over Thinstall kunt u terecht op www.vmware.com/go/Thinstall.

VMware nog geen producten aan te bieden in een aantal categorieën, waaronder virtualisatie

Als ik een lid van VMware’s strategische planning team, zou ik gezien hoe ik mijn klantenbestand te beschermen en uit te reiken naar anderen in het gezicht van de toenemende concurrentie vanuit zowel Microsoft en Citrix. De traditionele keuzes wanneer een bedrijf zich bevindt in de positie VMware is nu in het bouwen van de technologie, het verwerven van bedrijven die deze technologie of partner met bedrijven die deze technologie. VMware is snel doen alle drie.

VMware vSphere versterkt, actualiseert Horizon, Workspace ONE producten

VMware’s volgende spel: het beheren van alle wolken voor bedrijven

Nutanix koopt PernixData, Calm.io in een verhuizing naar de cloud ambities te versterken

een uitgebreide toegang virtualisatie product hoewel zijn VDI is het fundament van producten vele andere leverancier (een andere acquisitie in de maak misschien) geweest, een high-performance / grid computing product, een hoge beschikbaarheid / hoge betrouwbaarheid clustering product hoewel zijn VMotion evolueert in dat richting; een uitgebreid netwerk virtualisatie product; een uitgebreide storage virtualisatie product; een uitgebreid orkestratie vermogen (nogmaals, VMwares management software plus haar VMotion evolueren in die richting), het bedrijf niet, tot nu toe, hebben applicatie virtualisatie technologie.

Nvidia lanceert virtuele GPU monitoring, analytics

Virtualisatie, VMware vSphere versterkt, actualiseert Horizon, Workspace ONE producten, Cloud, volgende spel VMware’s: alle wolken Managing for ondernemingen; datacenters; Nutanix koopt PernixData, Calm.io in een verhuizing naar de cloud ambities te ondersteunen, Data Centers, Nvidia lanceert virtuele GPU monitoring, analytics