Ubuntu forums hacken bloot 2 miljoen gebruikers

Het bedrijf dat Ubuntu, een populaire Linux-distributie, bouwt heeft gezegd dat haar fora werden gehackt donderdag.

Canonical, waarop het besturingssysteem ontwikkelt, zei in een verklaring op vrijdag dat twee miljoen gebruikersnamen, e-mailadressen en IP-adressen in verband met de Ubuntu Forums werden genomen door een onbekende aanvaller.

De aanvaller was in staat om een ​​SQL-injectie kwetsbaarheid in een add-on gebruikt door oudere vBulletin forum software te benutten.

Dat gaf de aanvaller toegang tot de databases van het forum, maar het bedrijf zei dat er slechts beperkte gebruikersgegevens werd opgevraagd en gedownload.

De verklaring benadrukt dat er geen code of data repository is geopend, en de aanvaller kan geen gegevens naar de database of gain shell toegang te schrijven. De aanvaller ook geen toegang tot enige andere Canonical Ubuntu of dienst te krijgen.

Sinds de breuk werden de servers weggevaagd, herbouwd, en verhard, wachtwoorden werden veranderd, en het forum software is volledig gepatcht.

De verklaring voegde eraan toe dat, hoewel de forums ingeroepen single sign-on dienst Ubuntu’s werden de wachtwoorden hashed en gezouten, draaien ze in gerandomiseerde snaren van gegevens. Maar de verklaring niet zeggen welke hash-algoritme werd gebruikt – een aantal algoritmen, zoals MD5, zijn nog steeds in gebruik, maar wordt afgekeurd, omdat ze gemakkelijk kunnen worden gekraakt.

Een woordvoerder van het bedrijf niet onmiddellijk te reageren op een vraag over de hash-algoritme. (We zullen werken als we terug te horen.)

Het kan geen kwaad om uw wachtwoorden te wijzigen om veilig te zijn, en twee-factor authenticatie mogelijk te maken.

De populaire forum software is al lange tijd een doelwit voor hackers en aanvallers als een gemakkelijke punt van de toegang tot andere systemen. Meest recent, maar liefst 45 miljoen accounts van meer dan duizend auto, technologie, en sport forums eigendom van de Canadese media gigant VerticalScope werden gehackt na een aanvaller uitgebuit bekende fouten in de software.

Een deel van de installaties dateren uit 2007 en was niet vernieuwd sinds.

Gegevens uit de Ubuntu Forum inbreuk lijkt niet te zijn te koop op de donkere web – althans voor nu.

De kosten van ransomware aanvallen: 1000000000 $ dit jaar; Chrome etikettering HTTP-verbindingen als niet-beveiligde start; de Hyperledger Project groeit als gangbusters; Nu kunt u een USB-stick die alles vernietigt op zijn pad te kopen

MySpace zet hack nog 427 miljoen wachtwoorden te koop aangeboden; Een hacker beweert te verkopen miljoenen Twitter accounts; Nu kunt u zien of uw LinkedIn-account was gevangen in 2012 hack, een van de grootste hacks gebeurde vorig jaar, maar niemand opgevallen; tumblr onthult e inbreuk op de veiligheid; 171 miljoen VK.com accounts gestolen door hackers; Hacker zet 51 miljoen file sharing accounts te koop op donkere web; Wendy’s toegeeft credit card hack is veel erger dan eerst gedacht; Ubuntu forums hacken blootstelt 2 miljoen gebruikers; Oracle onderzoek naar schending gegevens op Micros point-of-sale divisie; Epic’s forums weer gehackt, met duizenden logins gestolen; Miljoenen Steam spel sleutels gestolen na hacker breaches gaming site; hackers stal 43 miljoen Last.fm accountgegevens in 2012 strijd

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië, veiligheid, FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; Veiligheid; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Dit jaar in HACKS