toekomst RIM’s verandert in analist slagveld

Het advies van Research in Motion’s BlackBerry 10 apparaten en hun succes wordt steeds meer verdeeld onder analisten. Aan de ene kant zijn analisten die zijn relatief optimistisch over BlackBerry 10 en de industrie watchers dat het platform als gedoemd te mislukken zien.

Dit slagveld meer dan RIM wordt afgespeeld bijna dagelijks. Op maandag, CIBC-analist Todd Coupland zei RIM aandelen ter waarde van $ 17 per aandeel. RIM is momenteel net onder $ 12.

De vangst hier is dat RIM aandelen al een geweldige run gehad — allemaal gebaseerd op BlackBerry 10 enthousiasme. Coupland zei

Details van BB10 worden gelekt door zowel vervoerders en ontwikkelaars. Echte multi-tasking met messaging en apps, één duim navigatie, swipe het toetsenbord te typen, verbeterde snelle browser, concurrerende hardware, en 100.000 BB10 applicaties beschikbaar in de lanceerdag zijn allen aan te moedigen de “productiviteit” en “Flow” visie RIM is op zoek naar zelf bevorderen en dit moet opnieuw ontbranden Blackberry fan ondersteuning. Vroege feedback over het algemeen positief. Wij geloven dat de eerste recensies van BB10 inrichtingen zijn sterk genoeg om te groeien en de huidige abonnees.

bottom line Coupland is dat beleggers RIM aandelen, die bijna in een paar weken zijn verdubbeld zou moeten kopen. Ook; BlackBerry 10 apparaten zijn bijna hier – maar hoe ga je ze te beheren;? Met BlackBerry 10, moet RIM nog trek zijn grootste truc; RIM preps enterprise roadshow, sart iPad Gartner voorspellen

Coupland’s note volgt Jefferies-analist Peter Misek, die RIM om een ​​greep upgrade van een presteren. Misek zei

Voorlopige resultaten van onze driemaandelijkse handset enquête aangeven ontwikkelde markt carriers hebben een veel positiever beeld van BB10 dan we verwacht hadden. Met meer carrier schapruimte en marketing ondersteuning, hebben we nu geloven BB10 heeft een 20% -30% kans op succes. Hoewel de kans klein is, de mogelijke beloning is hoog.

Nationale Bank-analist Kris Thompson is ook vrolijk en heeft beleggers verzocht RIM aandelen voorafgaand aan de BlackBerry 10 lancering te kopen.

En dan is er de keerzijde van de RIM argument. Morgan Stanley-analist Ehud Gelblum zei

We blijven geloven BB10 heeft een lage kans op succes. Hoewel sommige van de nieuwe functies op BB10 lijken innovatieve, hadden we een soortgelijke reactie op WebOS Palm’s toen we het zagen op de CES in ’09. Uiteindelijk zijn wij van mening BB10 te laat is, en subs blijven verschuiven naar concurrerende apparaten.

Gelblum voegde eraan toe dat RIM zal blijven abonnees enterprise verliezen.

Macquarie-analist Kevin Smithen ziet RIM als een coinflip in vele opzichten. Smithen toegevoegd

Apple; Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september; mobiliteit; gratis iPhone 7 aanbod van T-Mobile vraagt ​​upfront kosten en veel geduld, de iPhone; Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië

Onze vervoerder controles tonen aan dat Noord-Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen zijn elk waarschijnlijk een of twee BB10 apparaten te nemen en dat het bedrijf waarschijnlijk profiteren van kanaal vulling in het februari en eventueel mei kwartalen. Gezien lage niveaus van RIM kanaal inventaris, kon het bedrijf op zijn kop post naar onze boven-consensus 8.000.000 smartphone eenheden in het februari kwartaal. Ter herinnering, RIM verkocht 11,1 miljoen eenheden in het februari 2012 kwartaal met een muffe product.

Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september

T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

? M2M markt stuitert terug in Brazilië