Telstra NetComm Turbo 7 Series Wireless Gateway Review

NetComm Turbo 7 Series Wireless Gateway biedt een eenvoudige set-up, een goede dekking en een bescheiden snelheid. Hoewel dit systeem geeft u het voordeel van draagbare draadloze gateway, draadloze diensten zijn minder betrouwbaar en kan niet overeen met ADSL2 snelheden.

Kijk mama, zonder draden! In sommige delen van de wereld is de draadloze norm enige tijd als gevolg van onvoldoende DSL infrastructuur. In Australië enorme afstanden hebben ertoe geleid dat veel mensen die niet in staat om te profiteren van ADSL-verbindingen waren werden gedwongen om een ​​satelliet te verduren met zijn lange vertragingen die toepassingen zoals VoIP onpraktisch maken.

Terrestrische draadloze internet voorziening is sinds kort mainstream. Wanneer Telstra sprong op de bandwagon met haar Next G netwerk en gaf ons maanden van reclame, het concept kreeg nog meer erkenning.

Draadloze netwerken betekenen dat je niet hoeft de telefoon thuis om internet service te krijgen aangesloten en je hoeft niet te wachten voor de diensten over te dragen bij het huis beweegt. Het betekent ook minder kabels liggen rond het huis.

Procedure Test; Onze prestaties testen van draadloze routers bestaat uit het controleren van draadloze doorvoersnelheden over een verscheidenheid van afstanden tussen een notebook en de router. We maakten de router aan één einde van een 55 m lange gang en de laptop werd getest bij een aantal locaties te beginnen bij 5m en verdere stappen van de router in stappen van 5 meter totdat de 55m bereikt was of de test notebook was onmogelijk een betrouwbare verbinding en verbroken verbinding met de router.

Maar, we hebben onder meer twee 25-meter meetpunten als de gang heeft een “dog-leg”, zodat de eerste 25 meter punt is line-of-sight, terwijl de tweede 25 meter punt, en alle daaropvolgende punten worden belemmerd.

Een applicatie genaamd QControleer gebruikt om de doorvoer van elk van de WLAN testen en men gemakkelijk testen van een “eindpunt” voor QControleer te communiceren met genoemd QE, geïnstalleerd op de test notebook computer met een draadverbinding met de AP testen. Op elk meetpunt werd een 1MB bestand overgebracht van de test naar test notebook PC met software QControleer en de resulterende doorvoer opgenomen, dit werd tenminste vijf keer herhaald op elk punt en de vijf resultaten werden gemiddeld om een ​​uiteindelijke doorvoersnelheid resultaat.

Internet verbindingssnelheden worden beoordeeld met gemeenschappelijke online snelheidstest applicaties.

Wij nota van het gemak waarmee de inrichting kan worden geconfigureerd en de kwaliteit van de bijbehorende documentatie houden ook.

Design en functies; De Telstra apparaat is gehuisvest in een witte en Telstra-blauwe plastic behuizing rijkelijk bestrooid met de Telstra logo. Your Next G SIM-kaart slots in de achterkant van de router. Een totaal van drie antennes aanwezig zijn, een enkele kleine antenne aansluit bij uw draadloos netwerk, terwijl twee meer antennes (een hoofd- en een hulp) zorgen voor de verbinding met het internet. Vier bekabeld LAN-poorten zijn ook aanwezig. Installatie van software en handleidingen worden geleverd op een USB-stick.

De set-up proces voor het apparaat was opmerkelijk eenvoudig – Telstra kan trots op zijn. De elektronische handleiding niet nodig was voor de installatie, maar van nut kunnen zijn voor gevorderde gebruikers die willen om de instellingen te tweaken. Standaard is de veiligheid van het netwerk WPA is ingeschakeld (SSID en beveiligingssleutel zijn voorzien van het apparaat). Te veel mensen niet aan hun thuisnetwerken te beveiligen, waardoor anderen om piggy-back hun diensten. Diverse andere beveiligingsprotocollen zijn ook beschikbaar.

Vanuit de browser-gebaseerde user-interface is het mogelijk om wachtwoorden en andere instellingen, inclusief NAT traversal, DNS-instellingen, IP-filtering en time-based internet beperkingen voor bepaalde gebruikers of computers aan te passen.

Snelheid; De volgende grafiek toont de prestaties van de machine als een draadloos netwerk. De lage scores op 5m, 15m en 25m (waar sprake is van een obstructie) blijkt dat het apparaat is enigszins gevoelig voor interferentie van nabijgelegen metalen en andere vaste structuren. Prestaties dramatisch gedaald na 45m met de verbinding tussen de router en onze notebook zeer intermitterend op 55m.

Uiteindelijk is het grootste voordeel van dit type toestel is de overdraagbaarheid die zij levert aan uw netwerk. Als je huis of kantoor te verplaatsen – of wil gewoon het opzetten van een netwerk offsite voor een speciale gebeurtenis – kunt u eenvoudig doen zonder zich te bekommeren over het verlies van uw internet service. Telstra 3G-netwerk dekt de overgrote meerderheid van de bevolkte gebieden van Australië, maar is onderworpen aan soortgelijke beperkingen als uw mobiele telefoon.

In onze ervaring heeft Telstra verstrekt betrouwbare internet service, hoewel vaak duurder dan de concurrentie. Hopelijk zal de combinatie van goede internet infrastructuur, de kwaliteit Gateway (gemaakt door NetComm), en eenvoudige gebruikersinterface zorgt ervoor dat u niet Telstra’s klantenservice lijn die, de ervaring leert ons, is het bedrijf de meest ernstige tekortkoming nodig.

Verdict, ISP claims zijn meestal voor maximale prestaties en niet per se wat je verwacht om elke dag te krijgen. Op de verpakking wordt beweerd dat dienst snelheden tot 7,2 Mbps voor downloaden en 2 Mbps upload. Het beste wat we zagen was 2.35Mbps downloaden en 475Kbps upload en we gemiddeld ongeveer de helft van dit. Merk op dat de signaalsterkte was drie van de vijf in onze test locatie en de Telstra website beweert dat typische download snelheden variëren van 550kbps naar 3Mbps die het brengt op een lijn met ADSL-diensten (maar niet ADSL2).

LAN optreden was niet spectaculair, in termen van bereik en de snelheid, maar meer dan voldoende voor een huis of klein kantoor. Computers bijna de lengte van een huis blok van het apparaat kan worden aangesloten.

De software en de elektronische handleiding zijn zeer gebruiksvriendelijk en bijna waterdicht. (Onderschat nooit de vindingrijkheid van een dwaas.) De prijs is AU $ 299, maar dit kan “afgetrokken” van de kosten van een maandelijks abonnement met Telstra zijn. Technische ondersteuning wordt geleverd door Telstra voor internet kwesties, maar alleen biedt ondersteuning voor Internet Explorer en Safari, maar geen andere browsers.

De website van het bedrijf biedt een scala aan diensten, waaronder toegang tot de media nieuws en games. De BigPond Office dienst biedt gebruikers een online opslagruimte voor het delen van bestanden en beschikbaarheid te helpen als je niet op kantoor (een kleine vergoeding wordt in verband gebracht met premium versies van deze dienst). De garantieperiode is 12 maanden.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop