Seagate introduceert 500GB harde schijf voor tablets, vervaagt PC lijnen

Seagate op maandag de wikkels nam buiten een harde schijf is ontworpen voor tablets die 7x de opslagcapaciteit van een 64GB apparaat met dezelfde prestaties als een Flash-station brengt.

De rit, de Seagate Ultra Mobile HDD, maakt gebruik van software om de prestaties te verhogen. Het idee is dat Android tablet fabrikanten Seagate schijf gebruiken, samen met het bedrijf de mobiele enablement kit en caching software, om de opslag.

Het 2,5-inch schijf is 5 mm dun en weegt 3,3 ounces. Wat betreft de capaciteit, de drive heeft 500GB — genoeg voor 100.000 foto’s en 125.000 songs.

In een verklaring, Steve Luczo, CEO van Seagate, zei dat het bedrijf hoopt dat de dunne harde schijf zal worden verkocht als een waarde toe te voegen aan mobiele apparaten en hen in staat stellen om “re-denken dat de mobiele markt.”

Tabletten licht en dun te houden, is de opslag meestal Flash aangedreven. Het probleem is dat de opslagcapaciteit is ver beneden wat een pc zou uitvoeren. Moet Seagate slagen met zijn mobiele apparaat aandrijving, tabletten zou worden beschouwd als een directe concurrent PC. Dat resultaat kan een uitdaging voor de pc-markt, die al wordt bonsde door tabletten.

De mobiele Seagate schijf is geoptimaliseerd voor tablet-gebruik en zijn in staat om schokken, warmte, trillingen en gyroscopische beweging te beheren. De mobiele enablement kit bevat een dynamische data bestuurder en referentie-ontwerpen die tablet kosten zou verlagen, omdat harde schijven zijn goedkoper dan de solid state versies.

Seagate zei het volgende over zijn referentie-ontwerp

Een aangepaste referentie-ontwerp heeft betrekking op de fysieke montage van de harde schijf naar thermische omstandigheden te optimaliseren en verdere versterking van de robuustheid van hulpmiddelen waarin de Ultra Mobile HDD. Het doel van dit ontwerp is de montage aan de kracht van de effecten te verdelen over een grotere periode van tijd om de betrouwbaarheid van de harde schijf voorbij zijn eigen fysieke eigenschappen te verhogen.

Wat is onduidelijk is hoeveel tech kopers zou gaan voor de aandrijving als een optie. De meest waarschijnlijke klanten zouden mensen die in principe hun tablets te gebruiken als een PC vervanging. In beide gevallen, de pc en tablet lijnen zijn waarschijnlijk te vervagen met een druk van opbergmogelijkheden Seagate’s.

De specs op de schijf onder andere capaciteit van 500 GB, een SATA 6 GB / s-interface, 16MB cache en toerental van 5.400 rpm.

Het nieuws komt als Seagate het punt staat zijn financieel analist briefing te organiseren. Onder andere items

NetApp introduceert mid-tier systeem voor data meren, partners met Zaloni

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip

Seagate zei dat het heeft meer dan 1.000.000 drives met behulp van schuin staande magnetische opname, een next-gen storage technologie ontworpen om de hoeveelheid gegevens die zijn opgeslagen op een schijf te stimuleren verscheept. Seagate verwacht dat de dichtheid te verbeteren en om 1.25TB van gegevens per schijf,. Het bedrijf zei ook dat het zal opslag van producten in 8-bay en 4-bay 1U rackmount systemen met 4 tot 32 terabyte opties te lanceren. De verhuizing komt Seagate in de network attached storage markt voor kleine en middelgrote bedrijven;. Seagate kondigde ook een Rescue and Replace beschermingsplan beginnen bij $ 29,99 om drives te vervangen en gegevens te herstellen. De bescherming plan heeft betrekking op elke schijf vanaf elke leverancier. De dienst zal lanceren in Canada en Europa en door Azië Pacific in medio 2014. Seagate Rescue begint met een plan 2 jaar op $ 29,99 met 3 jaar en 4-jaar-opties voor respectievelijk $ 39,99 en $ 49,99. Rescue and Replace begint bij $ 39,99 voor een 2-jarenplan met extra jaar voor $ 10 tot 4 jaar.

Opslag; NetApp introduceert mid-tier systeem voor data meren, partners met Zaloni, Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, datacenters, Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren; opslag; Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip