Samsung kiest Intel aan de macht Galaxy Tab 3 model

Stelen custom van ARM, Intel heeft een contract voor één van de nieuwe tablet van Samsung producten macht bevestigd.

Kondigde op maandag, Samsung onthulde twee nieuwe producten voor haar tablet lijn – de 8-inch en 10,1-inch Galaxy Tab 3, mogelijk ontworpen om te proberen en claw back marktaandeel van Google en Apple, die de Nexus 7 en iPad Mini tablet-computers hebben geproduceerd .

De 8-inch model heeft een 1,5 GHz dual-core processor, een 1280 x 800 pixel HD-scherm en draait op Android 4.2 Jelly Bean. De tablet sport ook twee camera’s, 1,5 GB RAM-geheugen en is verkrijgbaar met 16GB of 32GB aan intern geheugen.

De 10-1-inch model bevat ook dezelfde functies, maar volgens Reuters, is de grotere tablet aangedreven door een 1,6 GHz Intel dual-core processor die door Intel.

De Amerikaanse chipmaker heeft geworsteld in de mobiele markt, maar een overeenkomst met Samsung is waarschijnlijk de vooruitzichten van het bedrijf te versterken en zal naar verwachting de weg vrij voor Intel om haar aanwezigheid in de markt voor mobiele apparaat uit te breiden effenen. Echter, bewegen in de Android markt zal enorme tijd en middelen, die meldt dat het aantal ingenieurs chip gebaseerd op Intel-Korea is gestegen van zes vorig jaar meer dan 50 kan verklaren vereisen.

Een Samsung-onderzoeker vertelde The Korean Times

Dit is een win-win deal voor beide partijen. Intel, die probeert haar sterke afhankelijkheid van pc-business gesneden, bood betere prijzen voor Samsung dat de focus in de richting van tabletten na het grote succes in smartphones is aan het verschuiven. Samsung wil zoveel processors mogelijk te beveiligen tegen betere prijzen.

Dat is de reden waarom Samsung Electronics is onlangs diversificatie van haar channel aanbestedingen processor chips als een strategie om de productie opbrengsten van haar eigen Exynos-branded processors te stabiliseren.

In, Q1 2013, werden de financiële resultaten van Intel’s gekwetst door de slumping pc-markt, en het bedrijf gerapporteerde bruto-marge van 56 procent, wat onder de verwachtingen van 57,9 procent waren. Dit jaar, Intel projecten low single digit percentage groei van de omzet, maar met de, invoering van mobiele gebaseerde chips, en de deal met Samsung, kan de chipmaker in staat zijn om de vooruitzichten op lange termijn te verbeteren.

ARM, bekend om zijn energie-efficiënte technologie, is door Samsung om de levensduur van de batterij van de Galaxy Tab-serie, alsmede uit te breiden, de Samsung Chromebook. Op Computex conferentie van dit jaar kondigde het bedrijf een nieuwe serie chips ontworpen voor mid-range smartphones, waaronder: de Mali-V500, die is ontworpen om het kopiëren en verspreiden van video via streaming mobiele apparaat te voorkomen.

De chipmaker heeft ook geïnvesteerd in mobiele beveiliging en e-commerce, de oprichting van een joint venture, met Germalto vorig jaar naar mobiele beveiligingsoplossingen voor bedrijven te creëren.

Intel klikt up Movidius om toekomstige computer vision te creëren, VR tech

Intel, Intel klikt up Movidius om toekomstige computer vision te creëren, VR technologie; Processors; Intel lanceert 7de generatie processors 4K UHD duwen om de massa’s, opslag, Intel levert nieuwe 3D NAND SSD’s voor pc’s, data centers, internet van de dingen; Enterprise Software ;? Onder enterprise tech reuzen, pragmatische innovatie overneemt

Intel lanceert 7de generatie processors 4K UHD duwen om de massa’s

Intel levert nieuwe 3D NAND SSD’s voor pc’s, data centers, Internet of Things

? Onder enterprise tech reuzen, pragmatische innovatie overneemt