Rapport: China’s software piraterij percentage daalt tot nieuw dieptepunt – van 77%

Het aandeel van China’s personal computers met illegale software geïnstalleerd is gedaald tot 77 procent in 2011, een nieuw laagterecord en een daling van 15 procentpunten sinds 2003, volgens de 2011 BSA Global Software Piracy Study vrijgegeven door de Business Software Alliance (BSA) op dinsdag .

Het resultaat is een gestage verbetering ten opzichte van de afgelopen jaren. In 2003 heeft de piraterij bedroeg 92 procent, aldus het rapport.

De 77 procent illegaal gebruik van illegale software in China vergeleken met de gemiddelde softwarepiraterij tarief van 42 procent over de hele wereld in 2011 en 60 procent in Azië-Pacific. Echter, de algemene situatie in de regio Azië-Pacific werd verslechtering in de afgelopen acht jaar als de piraterij in 2003 was slechts 53 procent – 7 procentpunten lager dan die van vorig jaar.

Het rapport werd op een dag gepubliceerd vóór een Chinese rechtbank uitgedeeld de zwaarste straf ooit voor een intellectuele eigendom criminaliteit in het gebied. Op woensdag, een Beijing intermediair rechtbank bevestigde de beslissing van een lagere rechtbank dat vervalser Shang Yajun veroordeeld tot zeven jaar en zes maanden gevangenisstraf, voor schending van het auteursrecht en de verkoop van illegaal vervaardigde geregistreerde handelsmerken.

In juli 2011 heeft de politie in beslag genomen meer dan 360.000 gedeeltelijk voltooide echtheidscertificaten waarde van bijna $ 80 miljoen in Shang’s industriële basis. Over 4400 OEM-producten voor Dell, HP en Lenovo, met inbegrip van Vereenvoudigd Chinees en Engels-talige versies van Windows XP Professional en Windows 7, werden ook in beslag genomen tijdens de inval.

Het rapport BSA erkende China’s vooruitgang in het bevorderen van software legalisering initiatieven die tot doel heeft de bescherming van intellectuele eigendomsrechten te versterken en zijn vruchten door de jaren heen ontbloot.

Echter, illegale software markt in China bleef een waarde van bijna $ 9000000000 in 2011, ten opzichte van een legale markt van minder dan $ 3 miljard dollar, waardoor het de op een na grootste software zonder licentie markt in termen van waarde in de wereld.

De Amerikaanse nummer 1 in de wereld waar de illegale markt met een waarde van $ 9800000000. Maar de piraterij in de VS was slechts 19 procent als de legale markt omzet van bijna $ 42000000000 vorig jaar heeft geproduceerd, aldus het rapport.

Eenenveertig procent van de toegelaten software piraten in China ondervraagden zeiden dat ze het verwerven van software illegaal “de hele tijd”, “de meeste van de tijd” of “af en toe,” in vergelijking met de 36 procent die “zelden” doen en 23 procent die “nooit ” heb het gedaan. Onder deze piraat gebruikers van software, het geslacht verspreid bijna gelijk in China, met 52 procent van de mannen en 48 procent van de vrouwelijke.

Naast het Chinese vasteland, in Hong Kong, het aandeel van de pc’s met illegale software geïnstalleerd is gedaald tot 43 procent vorig jaar, een nieuw laagterecord en een daling van 10 procentpunten meer dan zes opeenvolgende jaren sinds 2006. In Taiwan, de piraat werd geregistreerd 37 procent in 2011 – ook het laagste niveau opgenomen, die is onveranderd ten opzichte van het voorgaande jaar.

? Perth cop benaderd beperkt computer

? Koreaanse hooggerechtshof beslist ex-werknemer Samsung leukemie gevallen niet gerelateerd werk

Veiligheid;? Perth cop toegankelijk beperkt computer, Legal;? Koreaanse hooggerechtshof beslist ex-Samsung werknemer leukemie gevallen niet verwante werken, Enterprise Software;? Linus Torvalds ‘haat-liefde verhouding met de GPL, Banking; Google wil gegarandeerd onderhandelingen bescherming tegen Australië grote banken

? Linus Torvalds ‘haat-liefde verhouding met de GPL

Google wil gegarandeerd onderhandelingen bescherming tegen Australië’s grote banken